Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policiją septyniolikmečiui, Ukmergės rajone sutrypusiam kačiuką ir sumušusiam seserį, iškvietė tėvas

Pirmadienį Ukmergės rajone per išgertuves ypatingai žiauriu elgesiu pasižymėjo septyniolikmetis. Vaikinas mirtinai sutrypė trijų savaičių kačiuką bei sumušė savo vyresnę seserį. Nepilnametis žiauriu elgesiu šokiravo net savo artimuosius.
Kačiukas
Asociatyvinė nuotr. / 123rf.com nuotr.

Apie smurtaujantį sūnų Ukmergės policijai pranešė tėvas, prašydamas sutramdyti jo atžalą. Deltuvos seniūnijoje gyvenanti šeima pareigūnams gerai žinoma, ne kartą lankyta.

Nuvykus paaiškėjo, kad pirmadienio vakarą šioje šeimoje buvo švenčiama. Nuo stalo pakilęs septyniolikmetis savo metais vyresnei seseriai nei iš šio, nei iš to pasakė, kad sumuš jos kačiuką. Tad, nuėjęs į kitą kambarį, ėmė trypti trijų savaičių amžiaus gyvūnėliui ant galvos. Smūgių lavina teko ir seseriai, bandžiusiai apginti savo augintinį. Kačiukas netrukus nudvėsė.

Policijos pareigūnai nepilnametį pristatė į policijos komisariatą. Jam nustatytas 1,78 prom. girtumas. Jaunuolis sulaikytas ir dviem paroms patalpintas į areštinę.

Smurtautojo seseriai nustatytas 1,85 prom. girtumas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl  fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 str. 2 d.) ir žiauraus elgesio su gyvūnais (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 310 str.).

Įtariamasis nepilnametis yra rašytas į policiją dominančių vaikų sąrašą. Praėjusiais metais jam buvo pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Kovo 28 d. Ukmergės rajono apylinkės teisme jis buvo nubaustas baudžiamuoju įsakymu 1 metų ir 4 mėnesių laisvės apribojimo bausme, įpareigojant be bausmę vykdančios institucijos žinios nekeisti gyvenamosios vietos, mokytis arba pradėti dirbti, neatlygintinai išdirbti 100 valandų. Taip pat buvo paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose.

Nepilnamečių reikalų pareigūnai septyniolikmetį yra ne kartą baudę už alkoholio ir narkotinių medžiagų vartojimą bei už chuliganizmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius