-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija skelbia 2017 metų kyšių penketuką: sąraše – ir visų laikų rekordas

Antradienį Lietuvos policija savajame „Facebook“ profilyje skelbia 2017 metų papirkimų, kada buvo bandoma papirkti Lietuvos policijos pareigūnus, žemėlapį.
Antikorupcinė akcija „Kyšis išpurvina“
Asociatyvi iliustracija: antikorupcinė akcija „Kyšis išpurvina“ / Alytaus policijos nuotr.

Pareigūnų vertinimu, pernykščių papirkimų TOP-5 galėtų atrodyti taip:

1. Dvi moterys siekdamos papirkti pareigūnę, jos darbo kabinete kaip kyšį pasiūlė perleisti vienai jų priklausančio buto nuosavybės teisę, automobilį BMW ir kelionę į Turkiją už tai, kad ji pasinaudodama savo tarnybine padėtimi paleistų Klaipėdos apskrities VPK areštinėje laikomą 1 mėnesiui suimtą vienos iš moterų vyrą bei sumažintų jų namuose kratos metu rastų narkotinių medžiagų kiekį. Pasiūlyto kyšio suma – maždaug 35 000 eurų – didžiausia policijos istorijoje.

Sulaikytas vyras, siekdamas išvengti atsakomybės už grasinimą susidorojimu, policijos tyrėjai siūlė kyšį – dėžę su suknele.

2. Vilniuje, Vakariniame aplinkkelyje, pareigūnų sustabdytas vairuotojas (automobilį vairavo neblaivus (2,39 prom.) ir sukėlė eismo įvykį), pareigūnams kaip kyšį siūlė savo automobilį „Peugeot 206“ – tą patį, su kuriuo ir buvo sukeltas eismo įvykis.

3. Vilniaus r., Melekonių k., miško masyve, pareigūnų sustabdytas vairuotojas (motociklą vairavo neblaivus (1,32 prom.)), pareigūnams siūlė kyšį – tą patį savo motociklą „Yamaha“, įvertindamas 700 eurų ir mobiliojo ryšio telefoną.

4. Jurbarko r., Eimučių k., sustabdytas vairuotojas (automobilį vairavo neblaivus (3,72 prom.)), pareigūnams kaip kyšį padavė nuo kaklo nusiėmęs baltos spalvos grandinėlę, nuo piršto nusimovęs baltos spalvos žiedą ir mobiliojo ryšio telefoną.

5. Sostinės 5 policijos komisariato patalpose, sulaikytas vyras, siekdamas išvengti atsakomybės už grasinimą susidorojimu, tyrėjai siūlė kyšį – dėžę su suknele.

Gyventojai po truputį įsisąmonina, kad kyšis policijos pareigūnui nepadės, o tik pridarys daug problemų. Žinoma, vis dar turime ir nesąžiningų pareigūnų, kurie susigundo siūlomu kyšiu, tokius „pareigūnus“ eliminuojame iš sistemos, skelbia policija feisbuke.

Policininkai reziumuoja, kad piliečių socialinės apklausos rodo, kad kuo jie mažiau duodą kyšių policijos pareigūnams tuo jie labiau pasitiki Lietuvos policija.

Policijos iliustracija/Korupcinė statistika
Policijos iliustracija/Korupcinė statistika
Policijos iliustracija/Korupcinė statistika: bandymų papirkti
Policijos iliustracija/Korupcinė statistika: bandymų papirkti
Policijos iliustracija/Korupcinė statistika: fiksuojamų papirkimų atvejų tendencingai mažėja.
Policijos iliustracija/Korupcinė statistika: fiksuojamų papirkimų atvejų tendencingai mažėja.
VIDEO: Nedrausmingi vairuotojai bandė papirkti Elektrėnų policijos pareigūnus
VIDEO: Nufilmuota, kaip girtas vairuotojas Elektrėnų pareigūnams bruka kyšį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius