-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno policija surengė „rankenų klibinimo“ reidą: tikrino, kas palieka neužrakintas namų duris

Nors vagysčių skaičius Kauno apskrities policijos aptarnaujamoje teritorijoje mažėja, šiemet per pirmus du mėnesius jau užfiksuoti 99 atvejai, kuomet buvo įvykdytos vagystės įsibraunant į gyvenamąsias patalpas. Neretai nuo ilgapirščių būtų galima apsisaugoti vien užrakinus laukines duris. Remdamiesi šia statistika, Kauno apskrities policijos pareigūnai surengė netradicinį reidą.
Tikrinama, kaip gyventojai rūpinasi savo saugumu
Tikrinama, kaip gyventojai rūpinasi savo saugumu / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.

Kovo 14-15 dienomis Kauno mieste bei rajone, Kaišiadorių rajone ir Jonavoje vykdyto reido metu buvo tikrinama, kaip gyventojai rūpinasi savo saugumu, ar rakinasi namų duris ir kitaip saugoja savo turtą.

Imituodami vagių veiksmus, policijos pareigūnai klibino vienas duris po kitų ir tikrino, ar jos užrakintos. Sutikti gyventojai buvo perspėti saugoti save ir turtą, jiems buvo įteikiami informaciniai lankstinukai.

Štai Taikos pr. daugiabučiuose trečiadienio rytą rastos neužrakintos vos kelios durys. Suskubę žiūrėti, kas braunasi į jų prieškambarius, gyventojai teisinosi įvairiais būdais. Vieni tikino tik ką grįžę į namus ir nespėję užsirakinti, kiti tvirtino, kad laukia grįžtančių artimųjų arba buvo trumpam išbėgę kur. Vos vienas kitas prisipažino tiesiog pamiršęs pasukti užraktą. Pasitaikė ir tokių, kurie teigė besijaučiantys namuose saugūs, tad durų nerakina.

„Rankenos pajudinimas – vienas iš vagių patekimo į namų valdą būdų. Žmonės savoje aplinkoje jaučiasi saugiai, tad retsykiais palieka laukines duris nerakintas. Tuo pasinaudoja ilgapirščiai.

Priemonės metu patikrinta tūkstančiai butų Dainavos ir Vilijampolės mikrorajonuose. Konkrečių daugiabučių pasirinkimo nenulėmė kriminogeninė situacija. Kaip tik lankėmės ten, kur tokios vagystės nevyrauja, kad perspėtume žmones, jog šie būtų atsargesni. Kad tos vagystės taip ir neįvyktų. Kartą nuo vagių jau nukentėję, būna budresni“, – teigė reide dalyvavusi Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Asta Melajevienė.

Jos teigimu, ne vienas gyventojas džiaugėsi tokia prevencine akcija.

Reidas buvo vykdomas ir Kauno rajone. Pasak Kauno apskrities policijos pareigūnės Živilės Liutkevičės, pasirinktos rajono gyvenvietės, kuriose įvykdoma daugiausiai vagysčių: Vijūkai, Giraitė ir Romainiai. Jose gausu naujai statomų kvartalų, vyrauja vagystės iš statybviečių, kotedžų, privačių namų, vagiami ir neapsaugoti vasaros baldai.

„Žmonės jaučiasi saugūs, nes gyvena uždaroje, užtvarais atitvertoje teritorijoje. Neapdairiai palieka kokias kopėčias prie balkono ar betono maišykles statybvietėje. Vagims tereikia naktį atvykti su priekaba, pasikrauti ir išvažiuoti. Perspėjome sutiktus gyventojus, kad reikia labiau saugoti savo turtą, nors kai kuris jų atrodo ir menkavertis. Tas pačias kopėčias gali pavogti, kad priduotų į metalo laužą.

Vienas privataus namo gyventojas tikino įrengęs vaizdo stebėjimo kameras, tad laukinių durų nerakina. Viename automobilyje matėme ir rankinę. Tiesa, durelės buvo užrakintos, tačiau toks daiktas mašinoje – puikiausias masalas vagims. Perspėjome ir automobilių vairuotojus. Atvykę į statybvietę, daugelis palieka automobilius nerakintus, o juose – vertingi daiktai“, – teigė Ž.Liutkevičė.

VIDEO: Tikrinama, kaip gyventojai rūpinasi savo saugumu

Ketvirtadienio popietę Kauno rajone vykdytos patikros metu buvo aptiktos tik kelios nerakintos durys. Tačiau dienos metu daugelis gyventojų būna darbuose.

Tokie reidai, Kauno apskrities policijos atstovių teigimu, vykdomi nuolat.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius