-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija Vilniuje krėtė dar vieną naktinį klubą – ir vėl rado narkotikų

Dalis naktinių klubų lankytojų turėtų pasijusti nesaugiai. Čia ieškodami narkotikų netikėtus reidus pamėgo daryti policijos pareigūnai. Šįkart buvo patikrintas Kauno gatvėje esantis jaunimo klubas „Kablys“. Kai kuriems jo lankytojams pasilinksminimo įstaigą teko gėdingai palikti surakintomis rankomis ir vedamiems kaukėtų pareigūnų.
Policijos reidas Vilniaus naktiniame bare ieškant narkotikų
Mobilios kuopos pareigūnai reido metu sulaiko įtariamąjį narkotikų platinimu / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Žmogaus teisių „mokytojas“ narkotikus slėpė tarpkojy

„Jūs pažeidžiate mano teises!“ – nepailsdamas kartojo jaunuolis, kurio veiksmai ir elgesys ką tik patraukė policijos pareigūnų dėmesį. „Jūs neturite teisės! Aš nesutinku!“ – savo išprusimą žmogaus teisių srityje visiems garsiai bandė įrodyti agresyviai besielgiantis vaikinas. Netrukus paaiškėjo jo aktyvumo priežastis.

Ką tik pakeltu balsu pareigūnus ir aplinkinius bandęs pamokyti džinsuotas klubo lankytojas dabar jau pats kišo ranką į kelnes ir pirštais naršydamas savo apatinėse kelnaitėse bandė aptikti paslėptą plastikinį paketėlį su narkotikais.

Aptiko, nors ką tik pakeltu balsu dievagojosi, kad į naktinį klubą užėjusios policijos pajėgos sutrukdė jo poilsį.

Poilsį jis pratęsė. Tiesa, tai buvo jau ne naktinio klubo minkštasuolis, o kieta komisariato apklausų kambario kėdė. Lankytojų, tą naktį savo poilsį, tiesa, jau be narkotikų, pratęsusių pas pareigūnus, buvo ne vienas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mobilios kuopos pareigūnai tikrina įtariamąjį klubo lankytoją
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mobilios kuopos pareigūnai tikrina įtariamąjį klubo lankytoją

Dėmesys naktiniams klubams neblėsta

Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato pareigūnams baigiant užgniaužti narkotikų prekybą čigonų tabore, jų kolegos iš 3-iojo komisariato ėmėsi reidų į kitus narkotikų platinimo taškus. Vienas jų – miesto naktiniai klubai.

„Chymke“, kokainu, kristalais, metamfetaminu, LSD, ekstaziu ir kitais narkotikais naktiniuose klubuose neretai prekiaujama net ypač nesislepiant.

Šiose sostinės pasilinksminimo vietose klesti tiek prekyba narkotikais, tiek jų vartojimas. Apie tai kalba kone visi ten besilankantys. Ilgą laiką sostinės policija į tai žiūrėjo pro pirštus. Tačiau atrodo, kad situacija po truputį keičiasi.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mobiliosios kuopos pareigūnas ieško paslėptų narkotikų
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mobiliosios kuopos pareigūnas ieško paslėptų narkotikų

Narkotikų mėgėjai tampa atsargesni

Atrodo, kad kalbos apie policijos reidus ieškant narkotikų sostinės naktiniuose klubuose greitai pasklido tarp lankytojų.

„Gerai, kad šiandien „neėmiau ratų“, buvo kažkokia bloga nuojauta“, – prie naktinio klubo durų, išvedant pirmus sulaikytuosius, savo merginai sakė cigaretę plėšdamas vaikinas. „Aha... aš irgi „neįsimečiau“ šiandien. Kažkaip jau baisu buvo po „Pelėdos“, – mintį pratęsė maždaug 25-erių mergina.

Ji mintyje turėjo prieš porą savaičių tų pačių policijos pareigūnų surengtą reidą į naktinį klubą „Pelėda“, per kurį pas lankytojus buvo aptikta daug įvairių narkotinių medžiagų ir sulaikyti keli asmenys.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Policijos reidas Vilniaus naktiniame bare ieškant narkotikų
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Policijos reidas Vilniaus naktiniame bare ieškant narkotikų

Bijo ne nuobaudų, o viešumo

„Ėėėė bl#$%t... nefilmuok, bo dar mama paskiau pamatis, sakis, kur tu ty vazojiesi. Nefaina bus“, – akivaizdžiai apsvaigęs jaunuolis bandė savo supratimu mane motyvuoti jo nefilmuoti.

Taip elgėsi nemaža dalis buvusių naktiniame klube. Paradoksas, bet kamera tokiais atvejais buvo nukreipta net ne į juos, o į šalia dirbančius pareigūnus.

Dalis čia susirinkusio jaunimo vis dar nesugeba savarankiškai išgyventi. Pinigų „mokslams“ ir „maistui“ prašo iš mamų ir močiučių, o išleidžia alkoholiui ir narkotikams.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Policijos pareigūnas išveda sulaikytą klubo lankytoją
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Policijos pareigūnas išveda sulaikytą klubo lankytoją

Klube – narkotikais apsirūpinę asmenys

Šioje operacijoje dalyvavo apie 20 Mobiliosios kuopos ir 3-ojo policijos komisariato ir Mobiliosios kuopos pareigūnų. Tyrėjai kurį laiko rinko informaciją apie klube esančius lankytojus ir narkotikų platinimą.

Apie 2 valandą nakties policijos ekipažai apsupo pastatą ir kaukėti pareigūnai pagal surinktą informaciją pradėjo tikrinti dalį lankytojų. Kita dalis į save dėmesį patraukė keistu elgesiu.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Aptiktos narkotinės medžiagos
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Aptiktos narkotinės medžiagos

Šįkart policija sulaikė ir į komisariatą išvežė 7 jaunuolius, kurie su savimi turėjo narkotikų. Įtariama, kad mažiausiai vienas jų šias medžiagas platino.

Daug tuščių paketėlių policijos pareigūnai aptiko klubo tualetuose. Neabejojama, kad jais atsikratė jaunuoliai, vos pastebėję į pastatą įeinančius pareigūnus.

Slaptiems pareigūnams į klubus tenka eiti už savo pinigus

Situaciją naktiniuose klubuose stebintys ir informaciją slapta renkantys policijos pareigūnai prasitaria, kad jų darbe toli gražu ne viskas rožėmis klota. Nors vadovybė palaiko ir skatina tokius reidus, į naktinius klubus eiti jiems tenka iš savo kišenės. Valstybė jiems apmoka viršvalandžius, tačiau ne tokias išlaidas, kurios neretai klubų valdytojų renkamos be reikiamos apskaitos ir nebūna net kvitai išduodami.

Dalis pareigūnų neoficialiuose pokalbiuose pripažįsta ir kitą problemą. Jų turimos žinios apie šiuo metu populiarias psichotropines medžiagas yra per menkos.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Policijos reidas Vilniaus naktiniame bare ieškant narkotikų
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Policijos reidas Vilniaus naktiniame bare ieškant narkotikų

Yra pasitaikę net tokių kuriozų, kad policijos pareigūnai, aptikę narkotikus, jų turėtojus paleidžia, nes tiesiog nežino, kad toks buteliukas ar spalvotas lapelis yra narkotinės medžiagos.

Nėra valstybinio dėmesio

Daugelis specialistų pripažįsta, kad Lietuvoje iki šiol nėra sprendžiama narkomanijos problema. Kitaip tariant, nėra valstybinės politikos linijos. Atskiros valstybinės institucijos ir privačios iniciatyvos dirba kas sau, tačiau retai kada suvienija jėgas.

Policijos pareigūnai ieško narkotikų prekeivių, medikai gydo perdozavusius narkomanus, pasieniečiai ir muitinė seka narkotikų kontrabandininkus, tačiau iki šiol nėra jokio kompleksinio institucijų darbo.

Bene didžiausia yra švietimo problema. Tai pripažįsta tiek moksleivių tėvai, tiek patys narkotikus vartojantys žmonės.

Apleistą švietimo problemą rodo ir tai, kad dalis visuomenės nemato nieko blogo „lengvuosiuose“ narkotikuose. O medikams toks požiūris kelia nerimą. Pasak jų, nėra lengvų narkotikų. Klausimas tik, kokio poveikio ir kada sulauks juos vartojantys.

VIDEO: Policijos reidas naktiniame klube ir vėl pamokė narkotikų mėgėjus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius