-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Policija visus metus medžiojo gaują, vogusią dyzeliną tiesiai iš „Orlen Lietuva" produktotiekio

Mažeikių naftos bendrovei „Orlen Lietuva" padaryta žala dar tikslinama, tačiau nusikalstamos veikos mastą jau galima įsivaizduoti: atliekant kratas policijos pareigūnai rado ir paėmė visą įrangą, skirtą dyzelinui transportuoti ir laikyti. Tai speciali transporto priemonė, talpyklos, saugyklos, aukšto slėgio prijungimo žarnos.
Naftotiekis
Asociatyvinė iliustracija: naftotiekis / AFP / Scanpix nuotr.

Kaip pirmadienį praneša Policijos departamentas, dar gegužės 14 d. baigta policijos ilgalaikė operacija dėl dyzelino vagystės iš produktotiekio.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai kartu su muitinės Kriminalinės tarnybos pareigūnais ir AB „Orlen Lietuva" darbuotojais Biržų rajone sulaikė grupę asmenų, įtariamų dyzelino vagyste. Metus kruopščiai rinkę įrodymus, kriminalistai sulaikė penkis Biržų, Panevėžio ir Šiaulių miestų gyventojus: A. M., gim. 1983 m., G. H., gim. 1961 m., L. N., gim. 1966 m., A. B., gim. 1972 m., A. R., gim. 1970 m. Įvykio vietoje bei atliekant kratas policijos pareigūnai rado ir paėmė visą įrangą, skirtą dyzelinui transportuoti ir laikyti. Tai speciali transporto priemonė, specialiosios talpyklos, saugyklos, aukšto slėgio prijungimo žarnos.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro viršininkas Ramūnas Sarapas teigia, kad bendrai sutelktomis pareigūnų ir darbuotojų pajėgomis pavyko sulaikyti gerai organizuotą asmenų grupę ir kad tai geras pavyzdys gražaus ir rezultatyvaus bendradarbiavimo.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. („Vagystė"). Tyrimą kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūra. Panevėžio miesto apylinkės teismas leido minėtus penkis įtariamuosius suimti nuo 20 iki 30 parų.

Mažeikių naftos bendrovei „Orlen Lietuva" padaryta žala tikslinama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius