Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijai nepavyksta rasti antisemitinių užrašų autorių

Policijai nepavyksta rasti ir nubausti retkarčiais Lietuvoje pasirodančių antisemitinių užrašų autorių, bylos vis nutraukiamos, rašo „Vilniaus diena“.
Plakatas šalia Kauno žydų sinagogos
Plakatas šalia Kauno žydų sinagogos / 15min.lt skaitytojos Jolitos nuotr.

Policijos pareigūnams nesiseka išaiškinti, kas balandžio 20-ąją ant Kauno sinagogos iškabino plakatą su užrašu „Hitleris buvo teisus... Juden raus!“, o Vilniuje, ant Tauro kalno, iškėlė tris vėliavas su svastikomis.

„Būtų gerai, kad nors vienas toks asmuo būtų sulaikytas. Tai būtų pamoka kitiems, kad tokie nusikaltimai nėra nebaudžiami“, – sakė generalinis policijos komisaras Saulius Skvernelis.

Pernai ir šiemet Lietuvoje užregistruoti 28 pranešimai, susiję su antisemitizmu ir rasizmu. Ištirtas tik vienas atvejis – nustatytas ir nubaustas 60-metis interneto komentatorius.

Šiuo metu atliekami penki ikiteisminiai tyrimai, susiję su antisemitiniais ir rasistiniais išpuoliais. Kiti nutraukti policijai nenustačius kaltininkų. Tarp jų – ir nusikaltimas, kai pernai rugpjūtį į Kauno sinagogą atnešta kiaulės galva su pritvirtinta skrybėle ir plaukų sruogomis.

Be rezultatų ir tyrimas dėl balandžio 11-ąją svastikomis išpaišyto Kauno IX forto, kai ant memorialinių lentų ir kitose vietose rasta 13 svastikų ir užrašas „Juden raus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius