-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijai pasipriešinęs ir komisariato langą išdaužęs buvęs policijos pareigūnas gavo 750 litų baudą

Trakų rajono apylinkės teismas buvusiam Elektrėnų policijos komisariato patruliui V.N. paskyrė administracinę nuobaudą už pasipriešinimą savo pareigas einantiems policijos pareigūnams bei svetimo turto tyčinį sunaikinimą.
Temidė
Temidė / Trakų rajono apylinkės teismo nuotr.
Temos: 1 Bauda

Išnagrinėjus administracinio teisės pažeidimo bylą nustatyta, kad 2012 m. rugsėjo 2 d. pristatytas į Elektrėnų policijos komisariatą dėl administracinio teisės pažeidimo protokolo surašymo V.N. tyčia ranka sudaužė patalpoje įrengto lango stiklo paketą. Be to, Elektrėnų policijos komisariato patruliui T.M., Viešosios policijos skyriaus viršininkui E.T., vyr. tyrėjui A.R. siekiant nutraukti jo neteisėtus veiksmus ir jį sulaikyti dėl svetimo turto sugadinimo bei bandant uždėti antrankius, V.N. nepakluso šių policijos pareigūnų teisėtam reikalavimui nutraukti savo neteisėtus veiksmus, jėga priešinosi, mosikavo rankomis, stumdė pareigūnus nuo savęs.

Trakų rajono apylinkės teismas praneša, kad bylos nagrinėjimo metu V.N. savo kaltės nepripažino. Pažeidėjas aiškino, kad policijos komisariato lango stiklą sudaužė netyčia, kai pamatęs, jog kieme į nežinomą priekabą yra kraunamas jo automobilis, pribėgo prie lango ir delnu kelis kartus pabeldė į stiklą.

Taip pat teigė, kad neturėjo tikslo priešintis policijos pareigūnams, jų nestumdė. Teismas šiuos pažeidėjo paaiškinimus vertino kritiškai, kadangi jie prieštaravo teisme liudytojų duotiems parodymams bei kitai byloje esančiai medžiagai.

Skirdamas administracinę nuobaudą teismas atsižvelgė į tai, kad V.N atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nėra, įvertino pažeidėjo asmenybę.

Atsižvelgiant į visa tai, už padarytus administracinius teisės pažeidimus, teismas V.N. skyrė 750 litų baudą.

Šis teismo nutarimas per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius