Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijai pasipriešinęs narkotikų platintojas ir jo bendras turės keisti gyvenimo būdą

Šiandien Šiaulių apylinkės teismas paskelbė nuosprendį narkotines medžiagas (kanapes) platinusiems dviem vyrams. Vienas jų nuteistas ir už pasipriešinimą policijos pareigūnui bei nesunkų jo sveikatos sutrikdymą.
Šiauliuose išnarpliota kraupi prievartavimo byla
Šiauliuose išnarpliota kraupi prievartavimo byla / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Šiaulietį Modestą Ruškulį teismas pripažino kaltu dėl narkotinių medžiagų platinimo ir skyrė 1 m. 4 mėn. laisvės atėmimo bausmę, kurios vykdymas atidėtas. Jis nuteistas už mažiau nei vieno gramo kanapių pardavimą.

Kaltinamajam šiauliečiui Evaldui Burginui už narkotikų platinimą ir laikymą, pasipriešinimą policijos pareigūnui ir nesunkų jo sveikatos sutrikdymą teismas skyrė 4 m. laisvės atėmimo bausmę, kurios vykdymas atidėtas 3 m.

Abu kaltinamieji įpareigoti pradėti dirbti, tęsti darbą ar užsiregistruoti darbo biržoje, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

„Kaltinamasis E.Burginas padarė tris nusikalstamas veikas, kurios priskiriamos sunkių nusikaltimų kategorijai.

Dėl minėtų veikų, narkotikų platinimo, jis prisipažino ir gailėjosi, todėl buvo taikomas sutrumpintas įrodymų tyrimas ir bausmė sumažinta trečdaliu.

Dėl pasipriešinimo policijos pareigūnui ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo kaltinamasis E.Burginas prisipažino iš dalies, - sako Šiaulių apylinkės tesimo teisėjas Arūnas Bartkus. – Kaltinamųjų atsakomybę lengvinanti aplinkybė yra ta, kad dėl narkotikų platinimo jie prisipažino ir nuoširdžiai gailėjosi. Sunkinanti aplinkybė, kad vieną nusikaltimą įvykdė bendrininkų grupėje.“

Teismas, priimdamas nuosprendį, atsižvelgė į tai, kad kaltinamieji nusikalto būdami neteisti, nebausti administracine tvarka, jauni. Teismas konstatavo, kad bausmės tikslai bus pasiekti be realaus bausmės atlikimo.

E.Burginas padarė penkias nusikalstamas veikas (3 sunkūs, 1 apysunkis ir 1 nesunkus nusikaltimas), M.Ruškulis – vieną sunkią nusikalstamą veiką.

Teismas nustatė, kad abu kaltinamieji, veikdami bendrininkų grupėje, 2015 m. spalį platino nedidelį kiekį (mažiau nei gramą) narkotinių medžiagų.

Teismas nustatė, kad kaltinamasis E.Burginas 2015 m. gruodžio 14 d. pasipriešino policijos pareigūnams. Pareigūnai buvo užtvėrę kelią automobiliui, kuriame buvo kaltinamasis.

Jis nepakluso policijos reikalavimams ir automobilio durelėmis sužalojo policininkui ranką. Vėliau tęsė nusikalstamą veiklą: neatrakino automobilio, nesustojo, pavojingai manevruodamas pabėgo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius