Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Policijos galvosūkis: kaip paauklėti į šiukšliadėžes Vilniaus centre besituštinantį benamį Vitą?

Liepos pabaigoje internete pradėjo sklisti vaizdo įrašas, kur matoma, kaip žinomas sostinės benamis Vitas atlieka gamtinius reikalus į šiukšliadėžę visai šalia Seimo, apsitvarko ir lyg niekur nieko nueina. Vilniaus gyventojai 15min skundėsi, kad tokį vaizdą mato kone kasdien. Tačiau ar yra būdų nuo tokio elgesio atgrasyti?
Besituštinantis benamis
Besituštinantis benamis / 15min skaitytojo nuotr.

„Kadangi dirbame centre, prieš pat Lukiškių aikštę, dažnai tenka matyti tokį vaizdą“, – skundėsi į 15min parašęs vyras ir pridėjo į šiukšliadėžę besituštinančio Vito nuotrauką.

15min skaitytojo nuotr./Besituštinantis benamis
15min skaitytojo nuotr./Besituštinantis benamis

Anot jo, suprantama – žmogus neturi namų, gyvena gatvėje, tačiau vaizdas vis tiek yra nemalonus.

„Ar tikrai visi turi stebėti, kaip jis atlieka gamtinius reikalus naujai sutvarkytoje aikštėje ir jausti tą kvapą? Juk visur yra stebėjimo kameros, o tai – viešosios tvarkos pažeidimas“, – rašė jis.

Nuotrauką ir skaitytojo skundą 15min perdavė Vilniaus apskrities policijai. Ši jau reagavo į įvykį liepos pabaigoje, tačiau per kelias minutes į įvykio vietą atvykę pareigūnai benamio neberado.

VIDEO: Nufilmuotas prie Seimo besituštinantis vyras

„Dėkojame už Jūsų atsiųstą informaciją. Ji perduota kompetentingiems pareigūnams ir, kaip ir kiti mūsų turimi duomenys, padės spręsti, ar šiam asmeniui yra pagrindo taikyti Baudžiamojo kodekso 284 str. (Viešosios tvarkos pažeidimas) numatytas sankcijas“, – atsakė Vilniaus apskrities policijos atstovai.

Už tokį pažeidimą asmuo gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Vis dėlto abejojama, ar yra duomenų įrodyti, kad tuštinimasis į šiukšliadėžę – nusikaltimas.

„Jei nebus surinkta pakankamai objektyvių duomenų, kad minėtas asmuo padarė BK 284 str. numatytą nusikalstamą veiką, jam turi būti taikoma ANK 481 str. (Nedidelis viešosios tvarkos pažeidimas) numatyta atsakomybė“, – teigia Vilniaus apskrities policijos atstovai.

Tačiau tikėtis, kad teisėsauga galės sudrausminti nekultūringą benamį, turbūt nevertėtų, nes už tokį pažeidimą gresia baudos nuo 30 iki 240 eurų, jei pažeidimas pakartotinis.

Policijos atstovai abejoja, ar namų neturintis Vitas jas mokės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius