-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos kaltinamas vairavimu išgėrus Ukmergės meras Algirdas Kopūstas susirgo, jo bylos nagrinėjimas teisme atidėtas

Jau antrą kartą atidedamas administracinės bylos nagrinėjimo posėdis, kurioje Ukmergės rajono meras Algirdas Kopūstas kaltinamas neblaivus vairavęs asmeninį automobilį. Šįkart teismui pranešta, jog nuo penktadienio A.Kopūstas gydomas Ukmergės ligoninėje. Iš trijų suplanuotų teismo posėdžių kol kas įvyko tik vienas.
Algirdas Kopūstas
Algirdas Kopūstas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Ukmergės naujienų portalas vilkmerge.lt primena, kad pirmasis teismo posėdis buvo atidėtas dėl to, kad likus kelioms dienoms iki jo, A.Kopūstas nutarė pasisamdyti advokatą. Tačiau mero pasirinktas gynėjas tuo pat metu turėjo atstovauti kitoje byloje.

Antrame posėdyje, įvykusiame vasario 10 dieną, rajono meras teismui pateikė prašymą byloje skirti teismo psichiatrijos ekspertizę. Ekspertizės buvo prašoma, nes A.Kopūsto administracinėje byloje policijos pateiktos išvados liudijo, jog meras vairavo neblaivus. O Ukmergės ligoninės išvados buvo priešingos – meras buvo visiškai blaivus. Tad esant prieštaringiems girtumo nustatymo parodymams A.Kopūsto advokatas Valdas Kersnauskas teismo paprašė skirti teismo psichiatrijos ekspertizę.

Kadangi tam neprieštaravo ir protokolą surašiusios institucijos atstovas teisme, Lietuvos kelių policijos tarnybos patrulių kuopos vadas Artūras Belianas, teisėjas patenkino šį prašymą. Šia ekspertizę buvo pavesta atlikti Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos specialistams.

Pirmadienį vykusiame teismo posėdyje šios išvados turėjo būti paviešintos. Neoficialiomis žiniomis ekspertai nustatė, jog meras vairavo išgėręs.

Gegužės 25 dieną baigiasi terminas kuomet A.Kopūstas turėtų būti nubaustas administracinėje byloje. Tad teisėjas Rinaldas Adamonis šį terminą pratęsė maksimaliam laikotarpiui iki šių metų lapkričio 25–osios.

Jei iki to laiko nepavyks išnagrinėti bylos, taip ir liks neišsiaiškinta kokios būsenos meras tuomet sėdo prie vairo. Kita teismo posėdžio data bus nustatyta tik tuomet, kai pasveiks A.Kopūstas.

Rajono merą, vairuojantį asmeninį automobilį „Toyota Land Cruiser“, Lietuvos kelių policijos tarnybos patrulių kuopos pareigūnai, sustabdė lapkričio 25 dieną, apie 18.12 val., ties miškų urėdija Vilniaus gatvėje.

Policininkai pajuto nuo jo sklindantį alkoholio kvapą bei pastebėjo sutrikusią kalbą ir judesių koordinaciją. Alkotesterio pagalba jam buvo nustatytas 0,81 promilės girtumas. Tačiau po valandos meras nuvyko į savivaldybės kontroliuojama Ukmergės ligoninę. Tuomet budėjusi gydytoja Rūta Striogienė, nustatė, kad A.Kopūstas tuo metu buvo visiškai blaivus. Ji teisme liudijo, kad girtumas buvo tikrinamas ne tik alkotesterio pagalba, bet buvo atlikti įvairūs medicininiai testai. Jokie požymiai nerodė, jog A.Kopūstas buvo vartojęs alkoholio, teisme kalbėjo gydytoja.

Rajono Tarybos narys Andrius Kalesnikas mano, jog taip A.Kopūstas bando vilkinti bylą iki kol sueis senaties terminas. Merą juk teisme gali atstovauti ir advokatas jam pačiam nedalyvaujant. Tai amoralu ir neteisinga, taip vilkmerge.lt sakė A.Kalesnikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius