-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos paieškos – vis dar bevaisės: 16-metės žagintojas sėkmingai slapstosi

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Prienų rajone, Veiverių apylinkėse esančiame sodo namelyje, 42-jų metų vyras išžagino 16-metę kaunietę. Šį kraupų nusikaltimą priversta buvo stebėti ir jos vienmetė draugė. Kaip tikina Alytaus apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Stasys Kasiulis, toks įvykis – itin retas jo darbo praktikoje. Panašų nutikimą jis pamena nutikus tik prieš penketą metų.
Nelaiminga moteris
Prievarta patyrusi moteris/ Asociatyvi nuotr. / Vida Press nuotr.

Kalbėti apie šį ikiteisminį tyrimą šiandien prokurorui sudėtinga ne tik dėl to, jog nukentėjusioji – nepilnametė. Tyrimas buvo pradėtas buvo Kauno apskrities VPK, nes į jį kreipėsi išžaginta mergina, bet tik ką pagal nusikaltimo padarymo vietą perduotas Alytaus apylinkės prokurorei.

Tai, pasak vyr. prokuroro, buvo jaunimo susibėgimas. Kaip jame atsirado 42-ejų metų vyras – mįslė.

Pagal paaiškėjusius tyrimo duomenis, dvi nepilnametės kaunietės gegužės 8 d. pažįstamų jaunuolių buvo pakviestos į vakarėlį Prienų rajone, sodo namelyje. Tai, pasak S.Kasiulio, buvo jaunimo susibėgimas. Kaip jame atsirado 42-ejų metų vyras – mįslė.

Apie vidurnaktį įtariamasis užsidarė su nepilnametėmis atskirame kambaryje. Tuomet ir įvykdė kraupų nusikaltimą.

„Skaudžiausio atvejo, tokio, kai žagintojas įsitempia auką gatvėje ir išprievartauja, šiuo atveju nebuvo. Pažįstami įtariamasis ir nukentėjusioji buvo neilgai“, – paklaustas, ar nepilnametė pažinojo ją galimai išžaginusį vyrą, patikino S.Kasiulis.

Į policiją nukentėjusioji kreipėsi tik grįžusi namo ir pasikalbėjusi su tėvais – gegužės 9 d. vakarą. Pasak vyr. prokuroro, tai normalu ir pateisinama. Mergina fiziškai jaučiasi pakankamai gerai – gydytojų pagalbos ar reabilitacijos, prokuroro teigimu, jai šiuo metu nereikia.

„Mūsų žiniomis, įtariamasis dingo iškart po įvykio. Jis nekontaktavo su niekuo: nei merginomis, nei kitais vakarėlio dalyviais“, – patikino prokuroras.

Šią nusikalstamą veiką priversta buvo stebėti ir aukos draugė. Žagintojas jai nesibodėjo demonstruoti savo lytinio organo. Paklaustas, ar ji bandė užbėgti skaudžiam įvykiui už akių, prokuroras patikino, jog mergina gelbėti draugės negelbėjo, nes, labai tikėtina, buvo ištikta šoko.

„Nors aplinka, kurioje viskas įvyko, gali suponuoti mintį, jog buvo vartojamas alkoholis, įtariamojo veiksmų tai nepateisina. Jei mergina į kambarį nuėjo savo noru, tai nereiškia, kad pati savo noru ir santykiavo. Nesvarbu, ar paauglė sutinka, ar ne. Ji bet kokiu momentu gali pasakyti „ne“ ir bet kuris protingas suaugęs asmuo tai turi suprasti. Ieškosime įrodymų dėl prievartinio lytinio akto buvimo“, – paaiškino prokuroras.

Kad merginos buvo bejėgiškos būklės, tokių duomenų, anot prokuroro, nėra. Parodymai jų gana nuoseklūs, nukentėjusiosios viską prisimena.

Pirminiais duomenimis, anksčiau įtariamasis nebuvo teistas. Negauti dar ir duomenys iš Registrų centro dėl to, kam tiksliai priklauso sodo namelis, kuriame viskas ir įvyko.

Jei bus įrodyta policijos ieškomojo kaltė, jis bus nuteistas nuo 3 iki 10 metų laisvės atėmimo bausme.

„Pats panašų tyrimą, kai buvo išžaginta nepilnametė, turėjau tik prieš kokius 5 metus. Tuomet taip pat figūravo sodo namelis. Įtariamasis pagrobė nepilnametę iš laiptinės Alytuje. Tai itin reta“, – prisiminė S.Kasiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius