Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos pareigūnai sulaikė garsių firmų ženklais pažymėtų falsifikatų pardavėjus

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, per keletą pastarųjų mėnesių užsukę į tą pačią parduotuvę, įsitikino, kad prekybininkų noras pasipelnyti užgožia jų padorumą – pirkėjams vėl buvo siūloma garsios firmos ženklais pažymėtų falsifikatų.
Falsifikatai
Falsifikatai / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Sausio 28 d. pareigūnai, atėję į Šiauliuose, „Akropolio“ prekybos centre įsikūrusią parduotuvę, pastebėjo sunerimusias pardavėjas, skubiai nešančias iš prekybos salės į pagalbines patalpas rankines „Persicco“ su garsios firmos „Louis vuitton“  patentuotu prekiniu ženklu „Persicco“. Kartu su pareigūnais buvusį prekinių ženklų specialistą SNB–React atstovą Baltijos šalyse nustebino šių rankinių kaina. Europoje jų kaina prasideda nuo 3 000 litų, o čia  ant etiketės buvo užrašyta 120 Lt. Kad čia – falsifikatas,  abejonių nebuvo, juo labiau, kad prekybininkės stengėsi šias rankines paslėpti, mat, ko gero, jau buvo gavusios signalą iš Vilniuje įsikūrusios šios firmos centrinės būstinės, kurios prekėmis beveik tuo pačiu metų susidomėjo sostinės Ekonominių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai. Jei Šiauliuose buvo rasta 10 rankinių su pasisavintu prekiniu ženklu, tai Vilniuje – dešimt kartų daugiau.

Dėl kitos įmonės prekių ženklo naudojimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimas arba viešieji darbai, arba bauda, arba laisvės apribojimas. 

Ikiteisminio tyrimo sulaukė ir dar viena uždaroji akcinė bendrovė, kuri pirkėjams siūlė „Nokia“, „Samsung“, „Motorola“ bei kitų garsių firmų mobiliųjų telefonų akumuliatorius ir dangtelius. Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai Šiauliuose, vienoje Vytauto g. esančioje parduotuvėje, rado 142 tokius falsifikatus. Kinijoje pagamintų akumuliatorių kaina siekė nuo 30 iki 50 litų, kai šių firmų originalių analogų vertė yra apie 100 litų.  Parduotuvės savininkams dėl kitos įmonės prekių ženklo naudojimo irgi gresia baudžiamoji atsakomybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius