Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos pareigūnų avarijos byla – įtariamasis džiaugiasi laisve, nukentėję patruliai dar gydosi sužalojimus

Praėjusį savaitgalį po 20 dienų suėmimo į laisvę buvo paleistas avarijos sukėlimu, per kurią Vilniuje nukentėjo trys policininkai ir du civiliai, įtariamas advokatės Svetlanos Proninos žentas Arnas Tumėnas.
Arnas Tumėnas
Arnas Tumėnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

27 metų vyras sekmadienį buvo paleistas į laisvę. Prokuratūra nesikreipė į teismą dėl kardomojo suėmimo pratęsimo, nes manė, kad tai netikslinga, nes buvo atlikti visi reikalingi tyrimo veiksmai, apklausti liudytojai.

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Sigitas Jankauskas BNS sakė, kad A.Tumėnui skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, iš jo paimti dokumentai. Kol kas negauta duomenų, kad įtariamasis pažeidė paskirtas kardomąsias priemones.

A.Tumėnas įtariamas, kad būdamas neblaivus, sukėlė avariją, per kurią nukentėjo penki žmonės, tarp jų trys policininkai. Po avarijos vyras pasišalino iš įvykio vietos. Netrukus jis buvo dviem paroms uždarytas į areštinę. Į policiją kreipėsi liudytojai, kurie netrukus po avarijos matė A.Tumėną ir jį atpažino.

Ši avarija įvyko balandžio 28 dieną apie 18 val. Vilniuje, Geležinio Vilko gatvėje, ties Didlaukio gatvės 49-uoju namu.

Automobilis „Mercedes-Benz S320“, įtariama, vairuojamas A.Tumėno, atsitrenkė į stovintį su įjungtais švyturėliais tarnybinį policijos automobilį „VW Jetta“, kurį vairavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių patrulių rinktinės patrulis 30-metis D.J.

Automobilis nuo smūgio pajudėjo ir trenkėsi į priekyje stovėjusį policininkų sustabdytą automobilį „Mercedes-Benz E 280“.

Nukentėjo prie policijos automobilio stovėjęs automobilio „Mercedes-Benz E280“ vairuotojas 58 metų M.K. Jam Vilniaus universitetinėje ligoninėje nustatytas galvos smegenų sukrėtimas, nukentėjusysis buvo paguldytas į ligoninę.

Per eismo įvykį taip pat sužaloti trys Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių patrulių rinktinės 2-osios kuopos 2-ojo būrio patruliai: 31 metų M.K. diagnozuotas galvos smegenų sukrėtimas, 25 metų patrulė J.K. patyrė krūtinės sumušimą, 30-mečiui D.J. nustatytas smegenų sukrėtimas.

Policininkai sėdėjo automobilyje ir pildė protokolą dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo „Mercedes-Benz“ vairuotojui, kuris buvo pastebėtas važiuojantis be saugos diržų.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Evelina Pagounis BNS sakė, kad visi per avariją sužaloti policininkai dar gydosi, nedirba.

Įvykio liudytoja Rasa V. (tikrasis vardas ir pavardė žinomi) BNS pasakojo, kad to šeštadienio pavakare vaikščiodama stadione netoli Geležinio Vilko gatvės išgirdo susidūrimo garsą. Po kurio laiko iš prie gatvės esančio parko pasirodė maždaug 30 metų vyras, mūvintį baltomis kelnėmis. Jis buvo pusnuogis, be marškinėlių. Moters teigimu, viena jo ranka buvo sužalota, jis atrodė apsvaigęs.

Nepažįstamasis prašė sutiktosios leisti jam paskambinti telefonu. Jis aiškino buvęs užpultas, tačiau pasiūlius iškviesti policiją, primygtinai prašė to nedaryti. Jaunas vyras prašė niekam nepasakoti apie jį ir atsisakė, kad jam pagalbą suteiktų kiti stadione buvę asmenys.

Praėjus kelioms paroms pirmadienį vaikščiodama tame pačiame miškelyje liudininkė rado ant šakos pakabintus vyriškus kruvinus marškinius. Galimą įkaltį išsivežė policijos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius