TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Policijos tyrėjo pasiteisinimai dėl sugėrovo žmogžudystės – išgirsti, tačiau neįtikinantys

Pirmadienį teisme buvusio policijos tyrėjo Audriaus Naudžiūno pasiteisinimai, jog savo sugėrovą T.P. nušovė per neatsargumą, atsimušė į negailestingą teisėjų verdiktą, kuriuo bausmė jam liko nepakeista, praneša Lietuvos apeliacinis teismas (LAT).
Policininko Audriaus Naudžiūno suėmimas
Audrius Naudžiūnas (viduryje) / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip praneša LAT, A.Naudžiūnas nuteistas už tai, kad veikdamas netiesiogine tyčia nužudė kitą žmogų, t. y. jis 2015 m. kovo 21 d. vakarą, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, konflikto metu pistoleto šūviu sužalojo savo draugą T.P.

Nuo sužalojimo pastarasis mirė.

Vilniaus apygardos teismo 2016 m. rugpjūčio 31 d. nuosprendžiu A.Naudžiūnas už nužudymą nuteistas septynerių metų laisvės atėmimo bausme, atliekant ją pataisos namuose.

Taip pat iš nuteistojo priteista: 936 Eur Valstybinio socialinio draudimo fondui, 3 730 Eur turtinei ir 25 000 Eur neturtinei žalai atlyginti nukentėjusiajai R.P. bei 25 000 Eur neturtinei žalai atlyginti nukentėjusiajai E.P.

Nuteistojo advokatas nesutiko su jo ginamojo nusikalstamos veikos kvalifikacija ir apeliaciniame skunde prašė padarytą nusikalstamą veiką – tyčinį nužudymą – perkvalifikuoti kaip nužudymą, padarytą dėl neatsargumo (veiką, kvalifikuotą pagal BK 129 straipsnio 1 dalį, perkvalifikuoti pagal BK 132 straipsnį) ir atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą 2 (dvejiems) metams be užstato. Taip pat prašė sumažinti nukentėjusiosioms priteistą neturtinę ir turtinę žalą.

Su tuo Lietuvos apeliacinis teismas nesutiko.

Teisėjų kolegija konstatuoja, jog surinktų ir ištirtų įrodymų visuma – liudytojų, nukentėjusiosios parodymai, taip pat specialistų išvados ir jų parodymai – leido apygardos teismui padaryti pagrįstą išvadą, kad būtent A.N. šovė nukentėjusiajam į galvą ir tai padarė ne dėl neatsargumo, o veikdamas netiesiogine tyčia.

„Pirmosios instancijos teismas, ištyręs įrodymus, juos išsamiai išanalizavęs ir vadovaudamasis įstatymo reikalavimais įvertinęs, teisingai nustatė faktines bylos aplinkybes, susijusias su A.N. (A.Naudžiūno – red. past.) nusikalstamais veiksmais. Nuosprendyje išdėstytos motyvuotos teismo išvados leidžia teigti, kad nuteistojo A. N. (A.Naudžiūno – red. past.) kaltė nužudžius T. P. įrodyta, nusikalstama veika teisingai kvalifikuota, paskirta tinkama bausmė bei teisingai išspręsti turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo klausimai“, – teigiama Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegijos nutartyje.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis įsiteisėja jos paskelbimo dieną, tačiau dar gali būti kasacine tvarka per tris mėnesius skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius