Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos virtualus patrulis užfiksavo 170 asmenų, „besižvalgančių Maskvos pusėn“

Lietuvos policija primena, kad nacistinių, komunistinių, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių platinimas ar demonstravimas Lietuvoje yra draudžiamas ir užtraukia administracinę atsakomybę. Vien policijos virtualus patrulis šiemet jau užfiksavo 170 tokių pažeidimų.
Draudžiama simbolika
Draudžiama simbolika / Lietuvos policijos nuotr.

Apie šiuos pažeidimus rugsėjo 24 dieną prabilta policijos virtualaus patrulio feisbuko paskyroje.

„Yra žmonių, sakančių, jog „istorija kartojasi“. Kai kurie net patys bando „istoriją kartoti“, vienok, tie jų „bandymai“ mus ir liūdina, ir juokina.

Štai, pavyzdžiui: turbūt žinote, jog prieš daugiau kaip 80 metų, mūsų senelių nelaimei, grupė kolaborantų iš Maskvos „Stalino saulę parvežė“. Visai Lietuvai teko 50 metų kentėti, kol tos „saulės“ atsikratėm. Šiais laikais vėl atsirado „istorijos rekonstruktorių“, kurie Maskvos pusėn dairosi ir apie kažkokią saulę vapa, o tarpe savo vapėjimų dar ir visokiomis šiukšlėmis socialiniuose tinkluose dalinasi. Mes tas šiukšles renkam ir su kolegomis „istorijos rekonstruktoriams–šiukšlintojams“ dokumentus su užrašu „Administracinio nusižengimo protokolas“ įteikinėjam“, – rašoma įraše.

Nuo šių metų pradžios vien virtualus policijos patrulis užfiksavo 170 tokių administracinių nusižengimų.

Lietuvos policija ragina nesidairyti Maskvon ir nešiukšlinti.

Administracinių nusižengimų kodekso 524 straipsnis numato, kad nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo, vėliavų, ženklų ar uniformų, kurių sudedamoji dalis yra nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliava ar herbas, nacistinių ar komunistinių organizacijų simbolių ar uniformų, nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo, nacistinės svastikos, nacistinio SS ženklo, sovietinio kūjo ir pjautuvo ženklo, sovietinės raudonos penkiakampės žvaigždės ženklo pagrindu sudarytų vėliavų ar ženklų, atsakingų už Lietuvos gyventojų represijas Vokietijos nacionalsocialistų ar SSRS komunistų partijos vadovų atvaizdų, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių, kuriuos šie režimai naudojo ar naudoja jų įvykdytai ar vykdomai karinei agresijai, vykdomiems ar įvykdytiems nusikaltimams žmoniškumui ir karo nusikaltimams propaguoti, platinimas, naudojimas susirinkimuose, viešosiose vietose arba kitoks viešas demonstravimas, taip pat nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR himno viešas atlikimas užtraukia baudą asmenims nuo 300 iki 700 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 1200 eurų.

Nusižengimą padarius pakartotinai, laukia bauda nuo 500 iki 900 eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 800 iki 1500 eurų.

Kartu konfiskuojamas ir daiktas, kuris buvo administracinio nusižengimo padarymo įrankis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius