Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Policijos virtualus patrulis vėl moko saugumo: sukčiai apsimeta „PayPal“ ar „Google“

Policijos virtualus patrulis vėl moko saugumo virtualioje erdvėje – „Facebook“ įraše patariama, kaip atskirti tikras interneto svetaines nuo netikrų. O svarbiausia – nesuvedinėti savo duomenų ten, kur tai nesaugu.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / Policijos nuotr.

„Ar dažnai į savo el. pašto dėžutes gaunate šlamštą, siųstą iš „sukčių“? Ar kada pagalvojote iš kur jie sužinojo Jūsų el. pašto adresą?", – naują prevencinį pranešimą apie saugumą internete klausimais pradeda virtualusis Lietuvos policijos pareigūnas.

Kad galėtų rinkti asmeninę žmonių informaciją, dažniausiai sukčiai kuria netikras svetaines, teigiame PVP feisbuke.

„Vartotojai prisiregistravę prie šių svetainių, jau kitą dieną į savo el. pašto dėžutes pradeda gauti „šlamštą“. Daugelis sukčių apsimetinėja tokiomis svetainėmis kaip „PayPal“ ir „Google“, turint tikslą apgauti žmones, kad šie suvestų savo privačią informaciją.

Laimė, pažangiausios interneto naršyklės įspės Jus apie pavojingą svetainę, tačiau nepakenks patikrinti URL (Uniform Resource Locator), kad įsitikintumėte, jog svetainė galimai yra „nepavojinga“, – teigiama įraše.

Todėl įsitikinkite, kad naršyklė naudoja HTTPS, o ne HTTP (nes HTTPS naudoja šifravimą) bei patikrinkite spynos piktogramą viršutiniame kairiajame URL kampe. Jeigu spynos piktograma yra, tuomet svetainė yra patvirtinta, teigia patrulis.

„Tačiau tai tik vienas iš daugelio būdų gauti Jūsų asmens duomenis, todėl visuomet būkite budrūs ir atidūs teikdami informaciją apie save“, – universaliu patarimu užbaigiamas PVP įrašas feisbuke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje