Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policininką pražudęs įtariamasis Kuisis savo agresija šiurpino visus Tryškius

Visi Tryškių gyventojai kalba viena – Kuisis buvo toks pat kaip ir jo tėvas – nenuspėjamas, ūmus, agresyvus, gal net sirgo kokia psichine liga, kurios taip niekas ir nenustatė. Kuisis žemaitiškai – uodas. Tai 26-erių metų Artūro Noreikos pravardė. Vardu žmonės jo beveik nešaukdavo.
Tryškiai Žolinę pasitinka tragedijos nuotaikomis
Tryškiai Žolinę pasitinka tragedijos nuotaikomis / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Kelionė į Tryškius prasideda lemtingai – prie pat riboženklio į kelią išėjo girtutėlis pagyvenęs vyras. Jis susverdėjo ir krito ant asfalto. Teko staigiau pasukti vairą, o automobilis nuslydo šlapia žole į šalikelę – nė iš vietos.

Kaimynai vengė, draugų neturėjo

Po minutės sustojo netoli esančios Balsių stovyklos vadovas su darbuotis vykstančiais vyrais – ištraukė automobilį ir apie tragediją pasakė trumpai: „Toks buvo tėvas. Toks yra ir Kuisis. Nepabendrausi – savam pasauly gyveno.“

Alvydo Januševičiaus nuotr./Tryškiai Žolinę pasitinka tragedijos nuotaikomis
Alvydo Januševičiaus nuotr./Tryškiai.

Tryškių parduotuvėje, kurioje daugiausia prekiaujama drabužiais, moterys aptarė tragediją. Visos jaučia siaubą. Šito buvo galima tikėtis. Tiesiog niekas nesiėmė jokių priemonių. Laukė, kol kas baisaus nutiks?

A.Noreika nuo mažens būdavo labai uždaro būdo ir vienišius.

Šalia tragedijos vietos gyvenanti moteris sako, kad prieš porą dienų Artūras Noreika ją pakalbino prie vartų.

Parodė ranka kapinių link ir sako – žiūrėk, kiek aplinkui lavonų daug.

Tada nusijuokė – nebijok, pajuokavau. Moteris pašiurpusi. Ji stengdavosi nekontaktuoti su Kuisiu, visada keldavusiu jai šiurpą. Stebėjosi, kodėl niekas nesiima kokių priemonių.

Kita moteris pridūrė – A.Noreika nuo mažens būdavo labai uždaro būdo ir vienišius: „Aš jį žinojau, kai į mokyklą ėjo – labai gražiai piešdavo. Ir dešimt klasių ne blogiausiais pažymiais baigė. Jis tikrai nėra durnas. Niekas niekad netyrė, kas jam yra. Visi kažką įtarė, nes ir jo tėvui tas pats būdavo. Kartą tėvas buvo padegęs savo namus.“

O kur dabar Kuisio tėvas? Gal prieš gerus pusantro dešimtmečio išsiskyrė, išvyko pas savo tėvus kažkur prie Laukuvos. Ten jis, už kažką keršydamas, padegė draugo daržinę, tačiau ir pats suliepsnojo – mirė nudegęs daugiau kaip 80 procentų kūno.

A.Noreikos mama netrukus sukūrė šeimą su kitu vyru, kuris dabar taip pat yra miręs. Auga jų bendras dvylikos metų sūnus.

Prieš nužudydamas peiliu sužalojo šunį

Virvytės gatvėje keliu ėjo moteris susirūpinusiu veidu. Prisistatė – A.Noreikos mamos uošvienė – antrojo jau mirusio vyro motina. Po tragedijos dvylikametis anūkas nakvojo pas ją.

A.Noreikos mama labai blogai jaučiasi ir kaltina save dėl pareigūno mirties.

Moteris paprašė nevykti pas A.Noreikos mamą – ji labai blogai jaučiasi ir kaltina save.

Dabar bando save raminti vaistais ir nuolat kartoja, kad ji kalta dėl policininko mirties – reikėjo nekviesti? Gal niekas nebūtų nukentėjęs?

O iškvietė dėl to, kad vidurinysis sūnus – niekada iki galo nesuprastas A.Noreika – pagrasino sudeginti namus. Mama nejuokais išsigando, nes tokį savo grasinimą kadaise buvo išpildęs buvęs jos pirmasis vyras – Artūro tėvas. Peiliu švaistėsi dar prieš pat nužudymą – sužalojo šunį.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Tryškiai Žolinę pasitinka tragedijos nuotaikomis
Alvydo Januševičiaus nuotr./Tryškiai Žolinę pasitinka tragedijos nuotaikomis

Prieš mėnesį į šiuos namus taip pat buvo iškviesti pareigūnai. Tuomet iš užsienio buvo grįžęs Kuisio brolis su šeima. A.Noreika nei iš šio nei iš to pagrasino, jog brolio žmonai nupjaus galvą. Policija sulaikė porai valandų ir paleido.

A.Noreika pagrasino, jog brolio žmonai nupjaus galvą. Policija sulaikė porai valandų ir paleido.

Moteris teigia, kad pas ją nakvojęs anūkas taip pat nerimauja, tačiau jį parvedė pas motiną, kad prižiūrėtų ją, neleistų sau ko nors pasidaryti.

„Vaikas ilgai negalėjo užmigti. Ilgai sekė naujienas, stebėjo, ką apie nelaimę kalba žmonės.

Nerimauja, kaip jam dabar reikės pasirodyti mokykloje, kaip reaguos draugai, aplinkiniai“, – kalba moteris, stengdamasi būti tvirta, apsaugoti savo artimuosius.

Savo buvusią marčią ji apibūdina kaip labai tvarkingą ir rūpestingą moterį. Artūro taip ir neperprato: „Buvo labai uždaras. Alkoholį vartojo, bet nedaug. Nesuprantu – Artūras buvo Anglijoje, Vokietijoje, Norvegijoje. Prieš kelias dienas grįžo iš Švedijos. Kas jam negerai?“

VIDEO: Policininko žudikas Kuisis savo agresija šiurpino visus Tryškius

Policininką nužudžiusio vyro mama kadaise vežė jį pas psichiatrą. Šis tik tablečių išrašė ir pasiūlė lankyti dienos centrą, neišaiškinęs jokios diagnozės. Dar pasakė, kad negalima guldyti tyrimams, kol šis nieko baisaus nepadarė.

Policininkas suklupo pievoje už kelio

Primename, kad penktadienį Telšių rajone, Tryškiuose, atvykęs į įvykio vietą, žuvo 36 metų policijos pareigūnas Liudas Šimkus.

Policijos departamentas informavo, kad peiliu ginkluotas sūnus, smurtavęs prieš motiną ir grasinęs padegti namą, pasipriešino atvykusiam policininkui.

Pareigūnas bandė naudoti elektrošoką, tačiau, šis dėl nežinomų priežasčių nesuveikė. 26 metų įtariamasis išsitraukė peilį ir į kaklą mirtinai sužalojo 36 metų vyriausiąjį patrulį L.Šimkų.

Įtariamasis, 26-erių A.Noreika, pagautas tik pasitelkus tris policijos ekipažus pastiprinimui.

Jis sulaikytas netoli įvykio vietos. Vyras nesužalotas. Įtariamasis uždarytas į Telšių apskrities VPK areštinę. Sekmadienį numatoma skelbti sprendimą, kuriam laikui suimti A.Noreiką.

Įtariamajam nustatytas 0,21 prom. girtumas. Jis anksčiau teistas Vokietijoje ir Norvegijoje už smulkius nesmurtinius nusikaltimus, bent kartą – už vagystę.

Pareigūno L.Šimkaus stažas – 15 metų. Su žmona jis augino du mažamečius vaikus. Nelaimės metu kartu su juo buvusios 22 metų pareigūnės stažas – 2 metai 11 mėnesių. Tai 33 pareigūnas, žuvęs nuo Nepriklausomybės atkūrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius