-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policininkai pratinasi nebijoti nei šalčio, nei įvairaus plauko pažeidėjų

Policija interneto svetainėje „Facebook“ didžiuojasi nešiltomis pareigūnų pratybomis. Neseniai, rudens ir žiemos sandūroje, atšiauriomis sąlygomis tarnybai ruošėsi ir Lietuvos policijos mokyklos kursantai.
Pratybų akimirka
Pratybų akimirka / Policijos nuotr.

„Nors už lango žiema, pratybos vyksta ištisus metus, nepaisant oro sąlygų“, – antradienį skelbiama Lietuvos policijos feisbuko profilyje.

Tuo tarpu Lietuvos policijos mokyklos (LPM) kursantų pratybos neseniai vyko S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome.

Visą praėjusią savaitę būsimiems policijos pareigūnams S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome vyks pratybos, kurių metu mokysis automobilių persekiojimo, šaunamojo ginklo ir priverstinių stabdymo priemonių naudojimo taktikos.

Pratybų metu kursantams imituojamos nusikaltėlių gaudynės. Kursantai mokomi, kaip sustabdyti transporto priemonę, jeigu jos vairuotojas nesustoja policijai pareikalavus. Iš pradžių kursantai mokosi, kaip šaunamuoju ginklu pataikyti į stovinčio automobilio padangas. Vėliau tenka šaudyti jau į važiuojančią transporto priemonę.

Po mokymų kursantai pasakojo, kad pataikyti į važiuojančios transporto priemonės padangas nėra taip paprasta kaip atrodo iš pradžių: automobilio greitis didelis, jis ne visada važiuoja tiesiai, be to, ir oro sąlygos trukdo.

LPM su aerodromu bendradarbiauja jau ne vienus metus, todėl mokymai tiek kursantams, tiek policijos pareigūnams ten vyksta gana dažnai. Aerodromo teritorija yra uždara, didelė, vieta pakankamai nuošali, todėl mokymams, kurių metu yra naudojami ginklai, puikiai tinka.

LPM dėstytojai įsitikinę, kad kursantams būtina išmokti teorines žinias pritaikyti praktikoje, todėl dažnai įvairios pratybos vyksta ne tik mokyklos teritorijoje, bet ir realiose vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius