Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Policija užsimojo įkalti į galvą vairuotojams ir kitiems pažeidėjams, kad pareigūnai – bruk nebrukęs, neima kyšių

Prie socialinės akcijos „Aš neimu kyšio“ jau prisijungė 480 tarnybinių policijos automobilių.
Antikorupcinės akcijos lipdukais papuošti policijos tarnybiniai automobiliai
Antikorupcinės akcijos lipdukais papuošti policijos tarnybiniai automobiliai / Policijos departamento nuotr.

480 tarnybinių policijos automobilių jau prisijungė prie Policijos departamento ir Vilniaus Lietuvos Tūkstantmečio Rotary klubo socialinės akcijos „Aš neimu kyšio“.

Tiek tarnybinių automobilių visoje šalyje jau važinėja prisiklijavę lipdukus „Aš neimu kyšio“. Po kiekvieno karto, kai užfiksuotas bandymas papirkti pareigūnus ir pradedamas ikiteisminis tyrimas, ant tarnybinio automobilio galinių durelių stiklo atsiranda lipdukas „Pagautas siūlant kyšį“.

Daugiausiai prie akcijos prisijungusių tarnybinių policijos automobilių yra Marijampolės apskrityje – 75, Kauno – 71, Klaipėdos – 50.

Tai – socialinė ir savanoriška akcija. Prieš dalyvaudami akcijoje pareigūnai raštu deklaravo, kad sutinka dalyvauti akcijoje ir prisiklijuoti lipduką.

Svarbiausias šio socialinio projekto tikslas – pakeisti žmonių požiūrį į kyšininkavimą. Lėšų šiam projektui skyrė projekto partneriai – Vilniaus Lietuvos Tūkstantmečio Rotary klubas, kurie organizavo atpažinimo ženklų gamybą, o rudenį planuoja skirti įspūdingus prizus pareigūnams skatinti, rašoma Policijos departamento atstovų pirmadienį išplatintame pranešime.

15min.lt primena, kad antikorupcinius lipdukus policijos atstovai ant savo tarnybinių automobilių pradėjo klijuoti prieš porą mėnesių, balandžio 20 dieną. Tądien policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis pripažino, kad pareigūnų kyšininkavimas yra policijos problema: „Nebūtų siūlančių, nebūtų ir imančių. Nebūtų imančių, nebūtų ir siūlančių. Mūsų tikslas padaryti taip, kad nebūtų ne tik imančių, bet mažėtų ir siūlančių. Tai juk abipusė problema. Pernai per visus metus 29 pareigūnams buvo pareikšti įtarimai dalyvavus korupcinėse veikose. Tai visos policijos statistika. Iš šio skaičiaus 15 pareigūnų dirbo viešojoje policijoje.“

Netrukus prie kolegų iš respublikinės kelių policijos prisijungė vis daugiau pareigūnų iš teritorinių policijos komisariatų. Trakų rajono policijos komisariato darbuotojai specialiai šiai antikorupcinei iniciatyvai netgi įrašė vaizdo klipą.

Policijos departamento nuotr./Antikorupcinės akcijos lipdukais papuoati policijos tarnybiniai automobiliai
Policijos departamento nuotr./Antikorupcinės akcijos lipdukais papuošti policijos tarnybiniai automobiliai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius