-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Politikas kaimiečius gaudo teisėtai

Nors dar neaišku, ar asmuo, kuris buvo sučiuptas prie Seimo nario Kazio Starkevičiaus namų, tikrai ten buvo atėjęs vogti, Kauno apygardos prokuratūra ikiteisminį tyrimą dėl sulaikytojo sužalojimo jau nutraukė.
K.Starkevičius
K.Starkevičius / LŽ nuotr.

Šią savaitę nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl politiko kaimyno iš gretimo Patamušėlio kaimo nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Tai buvo vienas iš dviejų po šio įvykio pradėtų tyrimų. Tačiau tik pastarąjį perėmė Kauno apygardos prokurorai. Po jų sprendimo, vaizdžiai tariant, vežimas atsidūrė prieš arklį, nes tyrimas dėl vagystės dar nebaigtas, o jau tvirtinama, kad sulaikant vagį elgtasi teisėtai.

Skirtingos versijos

 Praėjusių metų lapkričio 26 dieną Kauno rajono policijos suvestinėje buvo skelbiama: „00.57 val. kreipėsi Rasa Starkevičienė ir pareiškė, kad prieš 6 dienas iš kieme stovėjusio traktoriaus pavogta 170 litrų dyzelinių degalų. Šiąnakt, apie 1 val., prie kiemo vartų pastebėtas įtartinas vyras, galbūt įvykdęs minėtą vagystę. Jį sulaikė Seime dirbantis 52 metų sodybos šeimininkas ir 35 metų V.G. Sulaikytasis pasivadino 43 metų Valeriku Blažausku. Dėl šonkaulių lūžių jis paguldytas į ligoninę.“

Anot policijos, V.Blažauskas pradėjo dusti, atsivežus jį į budėtojų dalį. Paguldžius jį į Kauno medicinos universiteto klinikas, prie palatos buvo pastatyta sargyba. Ji pasitraukė tik nukentėjusįjį apklausus. Šis pareiškė sulaikymo metu buvęs sumuštas 2 nepažįstamų asmenų.

Buvau taip sumuštas, kad be žmonos pagalbos negalėjau užsimauti kelnių. Sakė V.Blažauskas.

Išleistas iš ligoninės, V.Blažauskas vienai televizijos laidai pasakojo: „Buvau taip sumuštas, kad be žmonos pagalbos negalėjau užsimauti kelnių.“ Jis teigė, kad buvo mušamas laužtuvu. Neva mušė ne K.Starkevičius, o jo darbininkai. Pats K.Starkevičius išėjo į kiemą tik tada, kai darbininkai jam atvedė pagautą „vagį“. V.Blažauskas dievagojosi jokių degalų nevogęs – tąnakt tik ėjęs lauku pro K.Starkevičiaus kiemą.

Ekspertai nepadėjo

Anot prokurorų, panašiai vienu metu V.Blažauskas teigė ir jiems. Per pusmetį jis apklaustas kelis kartus. Kiekvieną kartą pasakojo kitaip. Kokie buvo paskutiniai nukentėjusiojo parodymai, neatskleidžiama, nes dar nesibaigė nutarimo nutraukti tyrimą apskundimo terminai.

Anot prokurorų, tyrimas nutrauktas, nes „nebuvo pažeistos nusikalstamą veiką padariusio asmens sulaikymo sąlygos“. Sulaikant tokį asmenį, už jam padarytą turtinę žalą, nesunkų sveikatos sutrikdymą arba sunkų sveikatos sutrikdymą dėl neatsargumo neatsakoma. O pagal surinktus duomenis, sulaikiusieji V.Blažauską turėjo pakankamo pagrindo manyti, kad šis daro nusikaltimą.

Tačiau Kauno rajono apylinkės prokurorai, kuriems patikėtas tyrimas dėl vagystės, jo dar nebaigė. Neužtenka įrodymų. Nei kad V.Blažauskas apvogė K.Starkevičių prieš 6 dienas iki incidento, nei kad kėsinosi į politiko turtą prieš sulaikymą.

Ekspertai, kurių prašyta atsakyti, ar vaizdo kameros užfiksuotas prieš 6 dienas degalus vogęs asmuo yra V.Blažauskas, nesiryžo atsakyti, nes vaizdo įrašas nekokybiškas.

Kas meluoja?

Kitą dieną po įvykio su politiku bendravę žurnalistai tarpusavyje išsiaiškino, kad kiekvienam iš jų K.Starkevičius pasakojo kitaip. Įvairių minčių kelia ir tai, kad neišliko vaizdo įrašas, kuriame turėjo būti užfiksuota, ką V.Blažauskas darė prieš sulaikymą. Neva įrašą netyčia ištrynė vaikas. LŽ K.Starkevičius pasakojo, kad jame aiškiai matyti, ko nerimsta kieme paleistas šuo. Kažkoks vyriškis jam kažką mėto.

Tai, anot politiko, ir tapo dingstimi sulaikyti įtariamąjį. Jis gaudytas „plikomis rankomis“ ir, bandydamas pabėgti, parkritęs pats. Ant ko, K.Starkevičius nematė, nes buvo tamsu. Kieme įrengtos vaizdo kameros įtariamojo sulaikymo vietos nesiekia.

Parodymų, duotų Kauno rajono prokurorams, V.Blažauskas nekeičia. Neva gėrė prieš sulaikymą Patamušėlyje – už kelių kilometrų nuo Rokų, kuriuose gyvena K.Starkevičius. Po to dviračiu važiavęs į Rokus pas giminaitį. Norėjo dar išgerti. Kelias ėjo per laukus. Ties Rokais paaiškėjo, kad jis – suartas, todėl, numetęs dviratį, likusį atstumą nusprendė įveikti pėsčiomis.

Kai ėjo laukais pro K.Starkevičiaus sodybą, jis nei iš šio, nei iš to buvo užpultas. Anot V.Blažausko, visai ne laipiojimui per tvoras, kaip įsitikinęs politikas, skirti ir ant jo dviračio pritvirtinti „S“ formos kabliai. Neneigia juos pasidaręs pats (jis suvirintojas), tačiau šių kablių paskirtis – vežiotis krepšius. Panašiai mano ir dviratį apžiūrėję Kauno rajono prokurorai.

Tačiau V.Blažausko nenaudai byloja jo biografija. Jis ne vieną kartą teistas, pabuvęs ir už grotų. Be to, incidento metu slapstėsi nuo policijos. Prieš pusmetį buvo teistas už pasipriešinimą pareigūnams. Skirta viešųjų darbų bausmė vėliau buvo pakeista į 13 parų areštą, V.Blažauskas ėmė slapstytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius