Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Politiko sūnus vežė garsų nusikaltėlį

Aiškėja avarijos, per kurią žuvo parlamentaro Broniaus Bradausko sūnus Andrius ir dar vienas žmogus, aplinkybės. Politiko sūnus į mirtį iš sodų bendrijos, kurioje gyveno, lėkė su policijai labai gerai žinomu asmeniu, siejamu su organizuotu nusikalstamumu.
Avarija įvyko sausio 1-osios naktį.
Avarija įvyko sausio 1-osios naktį. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

A.Bradauskas buvo palaidotas sekmadienį Vilniaus pakraštyje esančiose Kairėnų kapinėse. Be artimųjų ir draugų, laidotuvėse dalyvavo gausus būrys Seimo nario socialdemokrato B.Bradausko partijos bičiulių. Tarp jų – buvęs ilgametis socialdemokratų lyderis ir prezidentas Algirdas Brazauskas.

Gyveno netoliese

Priminsime, kad tragiška avarija įvyko sausio 1-osios naktį sostinės pakraštyje, Nemenčinės plente. Pasak plente budėjusių policijos patrulių, apie 1.30 val. A.Bradausko automobilis Subaru Legacy pro juos pralėkė milžinišku greičiu Vilniaus link. Netrukus Subaru trenkėsi į VW Vento, kuriuo važiavo vieno iš „VP Market“ prekybos tinklo savininkų Nerijaus Numavičiaus tėvai Vladislovas ir Irena Numavičiai (avarija įvyko šalia pagarsėjusio Laurų kvartalo, kuriame įsikūrę „Maximos“ savininkai). Netoli avarijos vietos gyveno ir A.Bradauskas – jis buvo įsikūręs sodų bendrijoje „Gojus“ esančiame dviejų aukštų name.

Nubloškęs VW Vento nuo kelio Subaru nesustojo. O už poros kilometrų, prie Balžio gatvės sankryžos, A.Bradausko automobilis kaktomuša trenkėsi į priešinga kryptimi važiavusį Citroen Xantia, kurį vairavo 37 metų Kalėjimų departamento pareigūnas – Vilniaus 1-ųjų pataisos namų Apsaugos ir priežiūros skyriaus specialistas S.M.

Citroen vairuotojas žuvo iš karto. 39 metų A.Bradauskas mirė pakeliui į ligoninę. Citroen važiavusios pareigūno 15-metė duktė ir 14-metė kaimynų mergaitė sunkiai sužalotos. Abi paguldytos į reanimacijos skyrių.

Svajūnas Jonynas siejamas su organizuotu nusikalstamumu, gerai pažįstamas su buvusiais „Vilniaus brigados“ nariais.

VW Vento važiavę žmonės nukentėjo mažiau. 43 metų automobilio vairuotojas rimtesnių sužalojimų išvis išvengė, o N.Numavičiaus tėvai iš ligoninės išleisti gydytis ambulatoriškai. 70-metei motinai diagnozuotas krūtinės sumušimas ir 8-ojo šonkaulio lūžis, 69 metų tėvui – tik krūtinės sumušimas.

Priklausė gaujai

Kartu su A.Bradausku važiavęs 42 metų Svajūnas Jonynas taip pat gydomas ambulatoriškai, nors jo sužalojimai didesni – sulaužytas kairys riešas ir čiurna. Šis žmogus yra nuo seno pažįstamas Vilniaus kriminalinei policijai. Jis siejamas su organizuotu nusikalstamumu, gerai pažįstamas su buvusiais „Vilniaus brigados“ nariais.

Dar praėjusiame dešimtmetyje jam buvo taikomas Prevencinio sulaikymo įstatymas, jis buvo įtariamas įvairiais nusikaltimais. Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos duomenimis, S.Jonynas, pravarde Svaika, priklausė gaujai, vogusiai prabangius automobilius.

Labiausiai S.Jonynas išgarsėjo 2001-aisiais. Tų metų rugpjūtį į Vilnių tarnybos reikalais buvo atvykęs Estijos vidaus reikalų ministras. Jo tarnybinis automobilis Audi A6 rugpjūčio 22-osios naktį buvo pavogtas Saltoniškių gatvėje.

Sostinės kriminalistai ministro mašiną rado greičiau nei per dvi savaites – Audi buvo paslėptas netoli Profsąjungų rūmų esančiame garaže. Ten buvo surengta pasala. Rugsėjo 4-ąją į garažą atėjo dviese, jiedu buvo sulaikyti, o 2003-iųjų gegužę nuteisti. Sergejus Nazarovas gavo 3 metus nelaisvės, o S.Jonynui buvo skirta 3 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Kaimynai ryšių nepalaikė

Kol kas neaišku, kas siejo politiko sūnų ir Svaiką. Kalbama, kad A.Bradauskas nebuvo išrankus draugams, mėgo išlenkti taurelę, esą nespjaudavęs ir į kvaišalus. Žuvusiojo kraujo ekspertizė dar neatlikta, tad kol kas niekas negali pasakyti, ar jis buvo apsvaigęs.

A.Bradausko brolis Dainoras vakar LŽ tikino su broliu labai retai susitikdavęs, net nežinąs, kuo jis vertėsi. D.Bradauskas sakė negalįs patikėti, kad Andrius galėjo sėsti prie vairo neblaivus, tai esą jam buvę nebūdinga. „Kur jie lėkė tokiu metu? Kaip tas veikėjas brolio automobilyje atsirado?“ – retoriškai klausė D.Bradauskas.

LŽ duomenimis, A.Bradauskas pastaruoju metu niekur nedirbo. Pasak žuvusiojo kaimynų sodų bendrijoje, politiko sūnus daugiausia laiko praleisdavo būtent čia esančiame name, kuriame jau kelis mėnesius lankėsi ir naujoji jo draugė. Parlamentaras B.Bradauskas, anot „Gojaus“ gyventojų, šioje sodų bendrijoje nesirodė jau seniai. Su A.Bradausku dauguma kaimynų jokių ryšių nepalaikė, mat jiems kėlė įtarimų jo gyvenimo būdas. Sužinoję apie nelaimę, kai kurie jų vieni kitiems prisipažino, kad tokia tragiška baigtis jų nenustebino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius