Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Populiariame Vilniaus bare – tūkstantinės sumos „vokelyje“

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Vilniaus AVMI) informuoja, kad gavus pranešimą VMI pasitikėjimo telefonu 1882, viename Vilniaus Gedimino prospekto bare nustatytas atlyginimų „vokelyje“ mokėjimo faktas – trys virėjos ir baro buhalterė prisipažino gavę beveik 20 tūkst. litų „vokeliuose“.
Atlyginimas vokelyje
Atlyginimas vokelyje / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Atlikusi operatyvų patikrinimą Vilniaus AVMI nustatė, kad bare dirbančioms virėjoms oficialiai išmokamas atlyginimas siekė 1000 litų, o „vokelyje“ – 500 litų. Apklaustų darbuotojų teigimu, už „vokelyje“ išmokamus pinigus nebuvo reikalaujama jokių parašų.

Šiuos pinigus darbuotojams išdalindavo baro buhalterė. Pastaroji mokesčių inspektoriams teisinosi, kad kasmėnesines neapskaitytas pajamas ji mokėjo baro savininko paliepimu. Už finansines operacijas atsakinga darbuotoja taip pat patvirtino, kad visus atlyginimų „vokelyje“ liudijančius įrašus ji skubiai sunaikindavo po kiekvieno mokėjimo.

Vilniaus AVMI patvirtino ne tik pasitikėjimo telefonu gautą informaciją dėl darbo užmokesčio ir mokėjimo tvarkos, bet ir nustatė daugiau rimtų mokestinių pažeidimų.

Už nustatytus apskaitos, kasos operacijų tvarkos bei ataskaitų ir dokumentų apie įmonės pajamas, turtą, pelną ir mokesčius pateikimo tvarkos pažeidimus, įmonės vadovui surašytas administracinis teisės pažeidimų protokolas ir gresia iki 20 tūkst. litų bauda.

„Net ir sostinės centre veikiančiuose baruose pasitaiko darbo užmokesčio išmokėjimo „vokeliuose“ atvejų, todėl nuolat stebime visas viešojo maitinimo įstaigas, atliekame mokestinius tyrimus bei patikrinimus“, – teigia Vilniaus AVMI viršininkas Marius Žemgulis.

VMI primena, kad gyventojai apie mokestinius pažeidimus gali pranešti paskambinę VMI pasitikėjimo telefonu 1882 bei pasinaudodami programėle išmaniesiems telefonams „Pranešk“, užpildę anketą interneto svetainėje www.vmi.lt, arba apsilankę Mokesčių inspekcijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius