-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Porsche Cayenne“ Vilniuje girta sudaužiusi ir keleivę sužalojusi Agnė Staškevičiūtė teistumo išvengė

Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo „Porsche Cayenne“ vairuotojai iškeltą bylą dėl avarijos, kurios metu viena keleivė buvo lengvai sužeista, o kita išvežta į reanimaciją. Girta vairavusi Agnė Staškevičiūtė savo kaltę pripažino ir prašė ją atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės. Bylą išnagrinėjęs teisėjas taip ir padarė – baudžiamąją bylą nutraukė, o avarijos kaltininkę pagal laidavimą skyrė prižiūrėti jos motinai.
„Porsche Cayenne“ avarija
A.Staškevičiūtės sukelta „Porsche Cayenne“ avarija / Vilniaus policijos nuotr.

Buvusi „Olialia“ mergaitė Agnė Staškevičiūtė faktiškai liko nenuteista dėl „Porsche“ avarijos, per kurią sužalojo keleives.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Agnė Staškevičiūtė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Agnė Staškevičiūtė

Sostinės teisėjas tik uždraudė gražuolei 2,5 metų vairuoti transporto priemones bei nurodė 100 valandų neatlygintinai padirbėti socialinėse įstaigose. Be to, teismo sprendimu A.Staškevičiūtė turėtų sumokėti 300 eurų nukentėjusiajai už pastarosios samdyto advokato paslaugas. 

2014 m. rudenį Vilniaus centrą sudrebino prašmatnaus visureigio „Porsche Cayenne“ avarija, po kurios viena iš dviejų sužalotų keleivių net buvo atsidūrusi reanimacijoje. Paaiškėjo, kad automobilio nesuvaldė girta 23 metų vilnietė Agnė Staškevičiūtė, anksčiau pagarsėjusi kaip „Olialia“ mergaitė ir krepšininko Jono Valančiūno artima draugė. Vakarėlių liūtei teko stoti prieš teismą, formaliai jai grėsė iki 6 metų nelaisvės.

15min.lt pernai rudenį rašė, kad naktį merginų „Porsche Cayenne“ Vilniuje rėžėsi į tilto atitvarus, po šios avarijos keleivė atsidūrė reanimacijoje.

Pranešimas apie šią eismo nelaimę gautas lapkričio 21 d. naktį, 02.14 val.

Bylos duomenimis, Vilniaus centre, Žygimantų ir A.Goštauto g. sankryžoje, 22 metų A.Staškevičiūtė nesuvaldė vairuojamo automobilio „Porsche“ ir atsitrenkė į tilto atitvarus.

Nepatyrusi vairuotoja slidžiame kelyje visiškai netinkamai pasirinko greitį. Be to, pagal kraujo tyrimą A.Staškevičiūtei nustatytas 1,29 promilės girtumas.
Šio eismo įvykio metu nukentėjo „Porsche“ keleivė J.A. (gimusi 1992 m.), kuriai ligoninėje nustačius daugybinius kūno sužalojimus, ji paguldyta į reanimacijos skyrių.

Be to, tą pačią penktadienio naktį apie 05.40 val. RVUL slaugytoja telefonu policijai pranešė, kad 04.13 val. į medikus kreipėsi ir kita automobilio „Porsche Cayenne“ keleivė – Goda Gerasionytė, gimusi 1991 m.

Šiai keleivei medikai nustatė dešiniojo kelio ir dešinės čiurnos sumušimus, ji paleista sveikti namo.

Šiandienis teisėjo Roberto Rainio verdiktas, kurio teisiamoji net nesiteikė atvykti išklausyti, dar negalutinis, per 20 dienų proceso dalyviai gali jį skųsti apeliacine tvarka aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius