Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prabilo išpuolio greitkelyje rengėjai: vienam iš užpuolikų lūžo ranka, liko be danties

Balandžio 5 dieną Kauno apylinkės teisme pratęstas 2020 metų gegužę magistralėje ties Babtais įvykusio „Jaguar“ vairuotojo užpuolimo bylos nagrinėjimas. Parodymus davė pirmieji du kaltinamieji. Vienas jų visą šį incidentą pavadino „žiauriai šlykščiu“, atsiprašė nukentėjusiojo, teigė negalintis pateisinti savęs. Kitas kaltinamasis staiga tapo užmaršus ir išsigynė anksčiau duotų detalių parodymų.
Kaltinamieji teisme
Kaltinamieji teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nors antradienį teisme jau galima buvo nedėvėti apsaugos priemonių, visi penki kaltinamieji – Žilvinas Juodelis, Andrius Jurgutavičius, Rolandas Kazlauskas, Andrius Mickus ir Donatas Sutkus – pasirodė su apsauginėmis kaukėmis. Jas nusiėmė tik prasidėjus bylos nagrinėjimui.

Dar pirmajame teismo posėdyje trys kaltinamieji sutiko parodymus duoti iškart, kiti du tikino tai padarysią po nukentėjusiojo apklausos. Visi užpuolikai teigė pripažįstantys savo kaltę – vieni visiškai, kiti – dalinai.

Pirmajame teismo posėdyje nepasirodęs nukentėjusysis R.P. šįkart į bylos nagrinėjimą atvyko.

Nespėjo į keltą

Pirmasis pateikti savo įvykių versijos stojo anksčiau teistas (teistumas išnykęs) Žilvinas Juodelis, dirbantis vairuotoju ekspeditoriumi ir turintis ūkininko pažymėjimą. Savo kaltę jis pripažino dar ikiteisminio tyrimo metu.

Jis prisiminė įvykio išvakarėse degalinėje Vilniuje sutaręs susitikti su R.Kazlausku. Ten laukė ir kiti trys kaltinamieji. Dviem mašinomis penkiukė nuvažiavo į Nidą. Pirmąją dieną jie lankėsi kurorte veikiančioje pirtyje. Kaip vėliau paaiškėjo, į ją buvo užsukęs ir nukentėjusysis R.P., kuris nieko neįtardamas mandagiai dar pasisveikino su Ž.Juodeliu ir A.Jurgutavičiumi.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kaltinamieji teisme
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kaltinamieji teisme

Vėliau kaltinamieji, kaip teigė parodymus davęs Ž.Juodelis, nuėjo į nukentėjusiojo namus, tačiau durų niekas neatidarė.

„Net nežinau, ar į teisingą butą beldėmės“, – teisme teigė kaltinamasis, pripažinęs, kad niekas nenorėjo išvykti iš Nidos taip ir nesusitikę su R.P.

Tačiau galiausiai penkiukė nutarė važiuoti namo į Vilnių. Vis dėlto, planas neišdegė, nes neva pavėlavo į paskutinį tos dienos keltą. Nuspręsta likti nakvoti Nidoje. Apsistojo jie netoli sekto R.P. namų.

Ryte, kaip tikino Ž.Juodelis, jie vėl nuvyko prie R.P. namų, žadėjo laukti, kol nukentėjusysis eis link automobilio. R.P. pasirodė, tačiau buvo ne vienas. Kaltinamieji nusprendė neprieiti, baiminosi galinčio kilti konflikto.

„Nukentėjusysis pajudėjo, nežinojom, kur. Važiavom paskui. Galvojau išsišiepęs, kad namo važiuosim, norėjau jau į namus. Kelte niekas sprendimo pasikalbėti nepriėmė, per trumpas pokalbiui būtų laikas. Nesupratau, kas kaip buvo, kad vėliau sustojome greitkelyje – avarinė situacija buvo sudaryta. Bet kaip, nežinau, nes gale sėdėjau. Gal ir natūraliai tai įvyko. Aš taip nesugalvočiau (stabdyti – aut. past.), tiek drąsos neturėčiau“, – kaip greitkelyje ties Babtais galiausiai buvo sustabdytas sekamo R.P. vairuojamas „Jaguar“, paaiškino Ž.Juodelis.

Gelbėjo dantimis sukąstą ranką

Kaip teigė Ž.Juodelis, pirmasis prie sustabdyto R.P. priėjo jis ir R.Kazlauskas. Šis prisistatė buvusiu pareigūnu (praeityje išties dirbo teisėsaugoje), pasiūlė eiti prie automobilio pasikalbėti. R.P. iš pradžių pakluso, tačiau priartėjus prie mašinos, susivokė buvęs apgautas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius