-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradėjus tyrimą dėl narkotikų plungiškė pareigūnei pasiūlė kyšį – ir butą, ir automobilį

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Klaipėdos apygardos prokuratūros pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl kvaišalų platinimo Plungėje. Be to, vieno įtariamojo motina apkaltinta pareigūnų papirkimu, pranešė Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.
Pas įtariamuosius aptikti narkotikai.
Pas įtariamuosius aptikti narkotikai. / Klaipėdos VPK nuotr.

Baudžiamojon atsakomybėn už padarytas nusikalstamas veikas, susijusias su neteisėta narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvarta, patraukti šeši asmenys. Iš jų dviem – plungiškiui ir Telšiuose gyvenamąją vietą deklaravusiam kaltinamajam teks atsakyti už narkotinės medžiagos, kanapių, platinimą. Dar vieno asmens atžvilgiu į atskirą bylą išskirtas ikiteisminis tyrimas užbaigtas supaprastinto proceso tvarka.

Narkotikų platintojai ir kvaišalų vartotojai sulaikyti per uostamiesčio ir Plungės rajono pareigūnų 2017 m. vasarą Plungėje surengtą operaciją. Pas vienu metu įvairiose miesto vietose sulaikytus įtariamuosius rasta apie 400 g narkotinės medžiagos – kanapių ir psichotropinė medžiaga – MDMA.

Tyrėjai turėjo duomenų, kad už vengimą išlaikyti vaiką ir viešosios tvarkos pažeidimą teistas 26 metų įtariamasis įtraukė į nusikalstamą veiką ir savo 47-erių už pasipriešinimą valstybės tarnautojui teistą motiną. Pastarajai taip pat buvo pareikštas įtarimas dėl kanapių platinimo, tačiau vėliau įtarimai buvo panaikinti, nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių įtariamosios kaltę.

Jos sūnui buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Būtent tuo metu suimtojo motina ėmėsi veiksmų papirkti pareigūnę, kad būtų pakeista paskirta kardomoji priemonė ir sumažintas pas suimtąjį per kratą rastų narkotikų kiekis.

Apie bandymą papirkti pareigūnę buvo informuotas Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyrius, kuris atliko atskirą tyrimą. Įtariamojo motina sulaikyta po to, kai pasiūlė tyrėjai automobilį, poilsinę kelionę bei butą Plungėje.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

VIDEO: Baigtas tyrimas dėl kvaišalų platinimo, po kurio pareigūnei pasiūlytas įspūdingas kyšis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius