Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl bandymo paveikti liudytoją Mindaugą Žalimą Kauno žudynių byloje

Prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl bandymo paveikti liudytoją Mindaugą Žalimą vadinamojoje Kauno žudynių byloje.
Mindaugas Žalimas
Mindaugas Žalimas / BTV nuotr.

Valstybės saugomas liudytojas Mindaugas Žalimas tvirtina, kad vienas iš penkių įtariamųjų, kuriam pateikti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba ir kuris tebedirba Lietuvos kriminaliniame policijos biure, reikalavo pakeisti parodymus jo ir dar vieno kolegos atžvilgiu, pranešė „Lietuvos ryto“ televizija.

„Buvo susisiekta su manimi, susitikta ir buvo prašoma, kad pakeisčiau tam tikrus parodymus, tam tikras aplinkybes, kad teisme kalbėčiau visai ką kita negu esu davęs ikiteisminio tyrimo metu. Buvo įvardyta, kad manęs taip nepaliks, susidoros“, – teigė M.Žalimas.

Liudytojas atsisakė atskleisti jam poveikį esą dariusio pareigūno pavardę.

Sulaukęs grasinimų M.Žalimas kreipėsi į Policijos departamento Imuniteto valdybą.

„Situacija iš tikrųjų yra žinoma, tik tiek, kad yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, čia labai komentuoti negalėsiu nei aš, nei kas nors kitas“, – sakė Imuniteto valdybos vadovas Donatas Malaškevičius.

Pernai žiniasklaidai M.Žalimas pranešė, kad prieš žudynes Kaune 2009 metų spalį, kai buvo nužudytas Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius ir Violeta Naruševičienė, apie planuojamus Drąsiaus Kedžio veiksmus jis įspėjo Policijos departamento vadovybę. Tačiau pareigūnai esą nesiėmė jokių veiksmų, kad užkirstų kelią žudynėms.

Dėl to Generalinė prokuratūra ir Policijos departamento Imuniteto valdyba atliko ikiteisminį tyrimą. Jis jau baigtas. Įtarimai dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų suklastojimo ir tarnybos pareigų neatlikimo pateikti penkiems Policijos departamento ir Kriminalinės policijos biuro pareigūnams.

Tarp įtariamųjų – buvęs policijos generalinio komisaro pavaduotojo Visvaldas Račkauskas ir buvęs Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) viršininko pavaduotojas Tomas Ulpis. Jie jau yra palikę tarnybą policijoje.

Anksčiau buvo skelta, kad įtariamaisiais, neskaitant T.Ulpio ir V.Račkausko, tapo Kriminalinio policijos biuro pareigūnai, operatyvinius veiksmus atlikę Dariušas Sinkevičius ir Vitalijus Vitkovskis bei jų vadovas, Nusikaltimų tyrimo 1-osios valdybos 1-ojo skyriaus viršininkas Emilijus Damukaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius