Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 03 /10:08

Pradėti kanclerio Jono Mileriaus ir kitų Seimo kanceliarijos darbuotojų bylos kol kas – jokių šansų

Neatvykus keliems kaltinamiesiems ir keliems advokatams, Vilniaus teismui nepavyko atversti rezonansinės bylos, kurioje dėl piktnaudžiavimų tarnyba ir aplaidžios buhalterijos kaltinamas tuzinas Lietuvos parlamento kanceliarijos darbuotojų.
Regina Petkelienė
Regina Petkelienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teisme kol kas nėra jokios galimybės nagrinėti kanclerio Jono Mileriaus ir kitų Seimo kanceliarijos darbuotojų bylos dėl piktnaudžiavimų tarnyba ir aplaidžios buhalterijos.

Trečiadienio rytą posėdis žlugo, nes teisme nepasirodė dvi iš dvylikos kaltinamųjų. Į teismo posėdį neatvyko ir kelių kaltinamųjų advokatai.

Bylos nagrinėjimas atidėtas iki gegužės 7 dienos.

Be to, teisėjas Valdas Bugelevičius pranešė, kad kreipsis į Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkę, kad ši byla būtų pripažinta prioritetine. Suteikus tokį statusą advokatai privalėtų lankyti šią bylą ir negalėtų teisintis užimtumu kituose procesuose.

Be Seimo kanclerio J.Mileriaus, kaltinamųjų suole dar įsitaisė kitoje byloje jau nuteista ir konvojaus dabar vežiojama buvusi Seimo kasininkė Regina Petkelienė, taip pat Dalė Špakauskienė, Danutė Petrauskienė, Nijolė Judinienė, Alė Klovaitė, Ilona Mažeikytė (teisme gautas jos prašymas atidėti bylos nagrinėjimą – moteris išvykusi į komandiruotę Danijos karalystėje), Sigita Karpickienė (neatvyko, nes neįteiktas šaukimas), Alvydas Milkevičius, Algirdas Tarulis, Arvydas Algimantas Švedas ir Irena Astrauskaitė.

VIDEO: Kaltinamųjų suole atsidūrė tuzinas Seimo kanceliarijos darbuotojų

15min.lt primena, kad buvusi Seimo kasininkė R.Petkelienė jau atlieka dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, nes iš Seimo kanceliarijos kasos iššvaistė daugiau nei 441 tūkst. litų.

Naujojoje byloje dvylika asmenų teisiama dėl dokumentų klastojimo, tarnybos pareigų neatlikimo ir aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo. R.Petkelienė dabar teisiama dėl dokumento klastojimo, J.Milerius – dėl tarnybos pareigų neatlikimo ir dokumento klastojimo. Buvusiai Seimo kanceliarijos Finansų departamento direktorei D.Petrauskienei pareikšti kaltinimai dėl tarnybos pareigų neatlikimo ir aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo. Kaltinamųjų suole – ir jos pavaduotoja D.Špakauskienė.

VIDEO: Seimo kanclerio Jono Mileriaus komentaras apie jo ir kitų kanceliarijos darbuotojų bylą
VIDEO: Buvusi Seimo kasininkė Regina Petkelienė teisiama naujoje byloje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius