-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradinį kapitalą kokaino prekybai 22 metų vilnietis sukaupė legaliai uždarbiaudamas Anglijoje

Planuota prekyba kokainu baigėsi dešimčia metų nelaisvės.
Klaipėdoje baigtas galimo kokaino platinimo lošimo namuose tyrimas
Asociatyvi iliustracija: kokainas / Klaipėdos VPK nuotr.

Du jaunuoliai, neteisėtai disponavę labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų turint tikslą jas platinti, išgirdo griežtą Vilniaus apygardos teismo nuosprendį. Pirmosios instancijos teismas už tai, kad Modestas Levickis ir Tomas Paceržinskas laikė beveik du kilogramus baltų miltelių, kurių sudėtyje buvo labai didelis kiekis – 1455 g – kokaino, jiems skyrė laisvės atėmimą dešimčiai metų, bausmę atliekant pataisos namuose.

Praėjusių metų sausio pabaigoje policijos pareigūnai, atlikdami kratą M.Levickio Vilniuje nuomojamame bute, rado plastikinį indą ir keliolika skirtingų dydžių pakuočių su baltos spalvos milteliais, įvairių priemonių ir cheminių medžiagų, įtariama, reikalingų narkotinių medžiagų paruošimui ir pakavimui. Iš viso buvo aptikta beveik 2 kilogramai miltelių. Specialisto išvada patvirtino, kad rastuose milteliuose buvo 1 kg 455 g kokaino. Bute taip pat rasti keli lapai su „receptu“ ir patarimai, kaip, galbūt, išgauti narkotinę medžiagą, bei sąrašas daiktų, kuriuos reikėtų šiuo tikslu įsigyti.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, didelį kiekį narkotinės medžiagos įsigijo ir savo gyvenamojoje vietoje laikė M.Levickis. Dvidešimt dvejų metų jaunuolis apklausiamas teigė, kad didelio kiekio narkotinių medžiagų įsigijimui reikalingus pinigus uždirbo Anglijoje ir susitaupė. Įsigytus narkotikus parsigabenęs namo jis pamatė, kad jų paruošimui ir supakavimui reikia pagalbos, tad pasikvietė savo bendraamžį draugą T.Paceržinską. Kratos metu buvo atrasta keliolika skirtingų dydžių kokaino pakuočių, manoma, jau parengtų pardavimui.

„Kaltinamieji labai didelį kiekį kokaino laikė turėdami tikslą šią medžiagą parduoti ar kitaip platinti. Tokią išvadą leidžia daryti rasto kokaino kiekis, kuris akivaizdžiai rodo, jog ši medžiaga negalėjo būti skirta tik asmeniniam kaltinamųjų vartojimui. Abu kaltinamieji nusikalstamos veikos padarymo metu niekur nedirbo, didesnių nuolatinių teisėtų pajamų neturėjo“, – teigė ikiteisminiam tyrimui vadovavęs ir valstybinį kaltinimą byloje palaikęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Rolandas Jurkevičius. Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Teismas konstatavo, kad kaltinamųjų laikytas bendras kokaino kiekis net keturiolika kartų viršijo ribą, nuo kurios šios narkotinės medžiagos kiekis yra vertinamas kaip labai didelis. Ikiteisminio tyrimo metu buvo surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįsti, kad kaltinamieji kokainą laikė turėdami tikslą jį parduoti bei asmeniniam vartojimui. Toks nusikaltimas yra vertinamas kaip itin pavojingas, nulemiantis įvairių socialinių problemų, su kurių sprendimu susiduria tiek privatūs asmenys, tiek valstybės institucijos, kilimą visuomenėje.

Teismas pripažino abu jaunuolius kaltais dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų ir abiem skyrė laisvės atėmimą dešimčiai metų.

Šis Vilniaus apygardos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka, ketvirtadienį praneša Generalinė prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius