-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praeityje garsiam medikui nesiseka važinėti nei automobiliu su švyturėliais, nei taksi

Trečiadienį teismas nubaudė daktarą Vladislovą Uksą už vairavimą neblaiviam, o prieš kurį laiką šis vilnietis skaudžiai nukentėjo net keliaudamas viešuoju transportu.
Gydytojo automobilis išgabenamas iš įvykio vietos
Gydytojo automobilis išgabenamas iš įvykio vietos. / LNK nuotr.

Vilniaus 1-asis apylinkės teismas šiandien paskelbė bausmę praeityje garsiam daktarui V.Uksui: 30 parų arešto! Tai griežčiausia nuobauda iš visų, kurią tik galėjo skirti teismas.

LNK nuotr./Vladislovas Uksas
LNK nuotr./V.Uksas

Kaip jau pasakojo 15min.lt, balandžio 16 dieną apie 20 valandą sostinės Geležinio Vilko gatvėje buvo sustabdytas mikroautobusas su švyturėliais ant stogo. Vairuotojas prisistatė esąs kontržvalgybos karininkas. Paskui tvirtino esąs medikas. Vairuotojui nustatytas sunkus girtumas – beveik trys promilės alkoholio.

Gegužę teisme V.Uksas pareiškė, kad vartoja vaistus, kurie neadekvačiai padidina promilių skaičių tikrinant alkoholio koncentraciją organizme. Teismui toks profesionalaus mediko pareiškimas tapo galvosūkiu, tad bylą teko atidėlioti ir ji užsitęsė keletą mėnesių.

Į bylos nagrinėjimą V.Uksas turėjo atvykti antradienį, tačiau nei pats pasirodė, nei atsiuntė teismui kokių nors dokumentų. Todėl trečiadienį principingumu garsėjantis teisėjas Alenas Piesliakas nutarė nevilkinti šios bylos ir už akių surašyti pažeidėjui nutarimą.Teisme paaiškėjo, kad V.Uksas apskritai nėra įgijęs vairuotojo pažymėjimo, o už KET pažeidimus nuo 2004-ųjų jau yra baustas net 15 sykių.

Nors anksčiau skelbta, jog iš V.Ukso vairuotojo pažymėjimas atimtas iki 2011 metų, teisme paaiškėjo, kad tokio dokumento šis vairuotojas apskritai niekada nebuvo įgijęs.

Nepaisant šios aplinkybės, vyras už Kelių eismo taisyklių pažeidimus nuo 2004-ųjų yra baustas net 15 kartų!

Teisinė subtilybė: jei V.Uksas būtų turėjęs vairuotojo pažymėjimą, teismas šiandien būtų galėjęs konfiskuoti jo linksmąjį automobilį su savadarbiais švyturėliais. Tačiau neturintys teisių asmenys baudžiami pagal kitą Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnį, kuriame ši sankcija nenumatyta.

Bylą nagrinėjantis teisėjas V.Uksui galėjo skirti nuo 4000 iki 5000 litų piniginę baudą arba laisvės atėmimą nuo 20 iki 30 parų.

Ligi šiol V.Uksui už pažeidimus būdavo skiriamos baudos, tačiau teismas neturėjo duomenų, ar jos buvo mokamos.

Ar V.Uksas džiaugiasi gavęs parų, o ne solidžią tūkstantinę baudelę, žino tik jis pats.

Incidentas su taksi

15min.lt žiniomis, šią vasarą V.Uksas įsivėlė į dar vieną nemalonią istoriją. Jos moralas – žmogui nesiseka nei pačiam vairuoti, nei būti vežiojamam.

Vieną birželio sekmadienį V.Uksas išsikvietė taksi ir nuvažiavo į sostinės prekybos bei pramogų centrą „Akropolis“.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Taksi
Taksi

Atvykęs prie parduotuvės praeityje garsus medikas apsižiūrėjo, kad piniginėje nėra grynųjų. Vairuotojui jis pasiūlė išeitį: mašinoje palieku daiktus ir einu išsigryninti pinigų.

Tačiau taksi vairuotojas V.Ukso arba nesulaukė, arba net neketino laukti. Šią aplinkybę turės išsiaiškinti policija. Kad ir kaip būtų, taksi keleivis prarado rankinę su įvairiais dokumentais.

V.Uksas skundėsi, kad neteko motinos vardu registruoto žalios spalvos 1994 metų laidos automobilio Mercedes-Benz techninio paso, draudimo, techninės apžiūros dokumento. Be to, rankinėje vilnietis vežiojosi diplomą, kad universitete yra įgijęs medicinos išsilavinimą.

61 metų V.Uksas prieš trylika metų buvo Lietuvos demokratų partijos kandidatas į Seimo narius. Jo biografijoje rašoma, kad studijavo mediciną Vilniaus universitete, paskui dirbo anesteziologu reanimatologu keliose ligoninėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius