-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 10 /18:40

R.Ačas žinią, kad nuteistas už bandymus siekti sekso su nepilnamečiu, nuslėpė net nuo žmonos

Buvęs nušalintojo prezidento Rolando Pakso patarėjas, Seimo narys ir Raseinių meras Remigijus Ačas už pinigus ne kartą siekė seksualinių santykių su jo vadovaujamoje bendrovėje nelegaliai dirbusiu nepilnamečiu jaunuoliu, skelbia delfi.lt. Teismas jam skyrė baudą. Penktadienį R.Ačas savo paskyroje „Facebook“ išdėstė savo poziciją. Tačiau po kelių valandų jis įrašą ištrynė. Jo advokatas kvestionuoja įrodymus, pagal kuriuos R.Ačas buvo nuteistas.
Remigijus Ačas
Remigijus Ačas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

R.Ačo žmona Vida Ačienė, šiuo metu dirbanti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Seimo narės Aušrinės Norkienės patarėja, LNK žinioms sakė apie tai, kad jos vyras nuteistas jau dviejų teismų, sužinojusi tik penktadienį, kaip ir visi, iš žiniasklaidos. Ji atsisakė daugiau ką nors komentuoti.

Teismas skyrė baudą

Buvęs ilgametis politikas teisėsaugai yra prisipažinęs, kad už pinigus nepilnamečiui vilniečiui siūlėsi pamasturbuoti jo lytinį organą. Buvusio politiko ir verslininko kaltę įrodė ne tik paauglio liudijimai ir jo prisipažinimas teisme, bet ir iš jo telefono siųstos nepadorios žinutės nepilnamečiui.

Delfi.lt skelbia, kad R.Ačas sumokėjo 3 tūkst. eurų paaugliui už tylą, bet ikiteisminį tyrimą atlikę policijos pareigūnai ir šį tyrimą kontroliavęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras nesutiko baudžiamojo proceso nutraukti.

Pasak portalo, dviejų instancijų teismų teisėjų konstatavo, kad neginčijamais duomenimis yra įrodyta, jog buvęs Seimo narys pasikėsino tenkinti lytinę aistrą pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą.

Nuosprendis jau yra įsiteisėjęs, bet R.Ačas siekia, kad verdiktas baudžiamojoje byloje būtų peržiūrėtas. Nuteistojo skundas yra priimtas, bet dar nėra išnagrinėtas.

Delfi.lt rašo, kad R.Ačas teisme iš pradžių iš dalies pripažino kaltę dėl neapgalvotų veiksmų, bet tikino nesiekęs suartėti su nepilnamečiu, tačiau vėliau jis ėmė viską neigti.

Už tai, kad pasikėsino tenkinti lytinę aistrą tenkinimas pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą, teismas R.Ačui skyrė 100 MGL (5 tūkstančių eurų) baudą.

R.Ačas: bandoma pridengti K.Bartoševičiaus skandalą

Penktadienį R.Ačas savo paskyroje „Facebook“ išdėstė savo poziciją.

Mano žiniomis, už šio vaikino buvo ir Pravieniškių veikėjai, nes pardavinėjant „Birželio namų“ butus buvau bandomas reketuoti.

„Va kokioje valstybėje dabar gyvename: prieš daugiau kaip 4 metus STT pradėta byla dėl galimos korupcijos 2021 m. lapkričio mėn. buvo nutraukta ir ir ji žlugo. Kai man 2018 metais lapkričio 5 d. buvo pareikšti įtarimai, operatyviniai veiksmai prieš mane turėjo būti baigti, tačiau STT pavedimu, tarpininkaujant VMI , buvo pradėtas FNTT tyrimas, jam vykstant suorganizuota ir ši byla, kurioje, mano žiniomis, už šio vaikino buvo ir Pravieniškių veikėjai, nes pardavinėjant „Birželio namų“ butus buvau bandomas reketuoti.

Buvo suorganizuota ale tokia žinutė , kurios pagrindu dar buvau sekamas ne tik klausantis pokalbių 1,5 metų, bet ir fiziškai sekamas. Prieš 2 metus buvo atlikta krata ofise ir namuose. Paimti darbinis ir nuosavas tel. Jokių žinučių nei telefonuose, nei tel. kietajame diske nebuvo rasta. Tel. Išklotinėse nieko nebuvo rasta. Vaikinas, kurio pagrindu buvo pradėtas tyrimas, savo tel. kortelę kurią naudojo su tuo tel.nr., prieš kreipdamasis į policiją – ją sunaikino. Advokato pagalba buvo pateikti atsakymai iš Ryšių reguliavimo tarnybos. Į visus tuos faktus teismas nekreipė dėmesio. Todėl medžiaga atsidūrė Aukščiausiame teisme.

Šia naktį paleistas straipsnis yra specialiai, nes kovo 10 dieną prasideda Seimo sesija, reikia slopinti Bartusevičiaus skandalą , o kovo 27 d. Aukščiausias teismas nagrinės šią bylą, tai, manau, ir spaudimas Aukščiausiam Teismui. Gal dabar kas nors imsis tyrimo, kas nutekino ne viešos bylos medžiagą, kuri nebaigta“, – rašo jis.

Tikina, kad demaskuojančios žinutės yra padirbtos

Diskutuodamas po savo įrašu R.Ačas tikino teisme nieko neprisipažinęs, tai esą žurnalisto išsigalvojimai.

Komentuodamas paskelbtas susirašinėjimo žinutes, kuriose R.Ačas nedviprasmiškai siūlo paaugliui jį masturbuoti iki spermos išsiliejimo ir už tai žada sumokėti 100 eurų, buvęs politikas, o dabar verslininkas tikina: „Ši žinutė padirbta , jokių 3000 nebuvo mokėta, tyrėja provokavo advokatą tai padaryti“. Jis taip pat tvirtina nedalyvavęs tyrimo veiksmuose, esą visur dalyvavo advokatas.

Po kelių valandų ištrynė įrašą

Po R.Ačo įrašu „Facebook“ pylėsi ne tik jį palaikantys, bet ir smerkiantys komentarai. Buvęs politikas į kai kuriems komentatoriams atsakė.

Tačiau praėjus kelioms valandoms galiausiai savo įrašą panaikino.

Advokatas kvestionuoja įrodymus

R.Ačo advokatas Jurius Petreikis BNS teigė, kad jo ginamasis nepripažįsta nei vykdęs nusikaltimą, nei siuntęs žinutes nepilnamečiui.

„Nepripažino nei nusikaltimo, nei siuntimo“, – teigė gynėjas.

15min nuotr./Jurius Petreikis
15min nuotr./Jurius Petreikis

Anot jo, siųstų žinučių nematė niekas – nei tyrėjai, nei prokuratūra, nei teismas. Byloje figūruoja tik nuotraukos, kuriose tos žinutės užfiksuotos.

Byloje yra tik žinučių nuotraukos, pačių žinučių nei prokuratūra, nei teismas nematė – matė nuotraukas.

„Kriminalistai, bandydami rasti kokios nors tyrimui reikšmingos informacijos, jos nerado. Bandėm paklausti, gal pas žinučių siuntėją galima įsitikinti, kad jos buvo gautos. Paaiškėjo, kad gavėjas išmetęs kortelę, sunaikinęs ją, – sakė J.Petreikis. – Byloje yra tik žinučių nuotraukos, pačių žinučių nei prokuratūra, nei teismas nematė – matė nuotraukas“.

Advokatas teigė teismui pateikę Ryšių reguliavimo tarnybos raštą, kuriame nurodoma, kad yra techninės galimybės sumanipuliuoti žinutėmis, tai yra, asmuo gali gauti žinutę iš siuntėjo, kuris jos nesiuntė.

„Per kitur galima siuntinėti. Pateikėm įrodymą, kad pas mane telefone yra žinutė iš žmogaus, kuris man nesiuntė“, – teigė advokatas.

J.Petreikis kelia prielaidą, jog minėtas nepilnametis asmuo siekė pasipelnyti iš R.Ačo. Keletas vaikinų, anot gynėjo, 2019 metais buvo nusamdyti atlikti lauko darbus.

„Galimai jaunuoliai pamatė, kad jis turtingas žmogus, yra direktorius įmonės, važinėja geromis mašinomis, galbūt turėjo interesų“, – sakė advokatas.

J.Juškaitė: jis krovėsi politinį kapitalą skatindamas homofobiją

Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė Jūratė Juškaitė savo paskyroje „Facebook“ rašo, kad turime bene vieną pirmųjų atvejų Lietuvoje, kai garsiai tautą nuo homoseksualumo gelbėjantys politikai, pasirodo patys esantys tie, nuo kurių gelbėja kitus.

„Tik priešingai nei absoliuti dauguma LGBT žmonių, prievartautojas.

Pamenate p. Remigijų Ačą?

Vienas iš vadinamojo Nepilnamečių apsaugos įstatymo palaikytojų.

2010 m., įvykus pirmosioms LGBT eitynėms, bandė daryti spaudimą teismams, kai kartu su Seimo narių grupe kreipėsi į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją, kad pastaroji iškeltų drausmės bylą teisėjams, kurie leido rengti eitynes.

Kitaip tariant, krovėsi politinį kapitalą, skatindamas homofobiją, bifobiją ir transfobiją.

p. Ačas pripažintas kaltu dėl pasikėsinimo tenkinti lytinę aistrą, pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą.

Paprastai tariant, p. Ačas pripažintas kaltu dėl bandymo išprievartauti nepilnametį. Nepilnametis buvo jaunuolis iš neturtingos šeimos.

Nepažįstu jaunuolio, bet tai, ką jis patyrė, neturėjo nutikti. Palaikymas ir dėkingumas, atradus jėgų kovoti už save ir tai, kad tokie asmenys kaip p. Ačas neišsisuktų“, – rašo J.Juškaitė.

Siekė už atlygį tenkinti lytinę aistrą

Pasak delfi.lt, teismai konstatavo, kad R.Ačas, būdamas didelės bendrovės vadovu, būdamas daugiau nei tris kartus vyresnis, pakvietė socialiai nesubrendusį nepažįstamą jaunuolį pas save į butą, žinodamas, kad pastarasis tikisi ir toliau gauti darbo, siūlė gerti su juo alkoholinius gėrimus, o pastarajam atsisakius, vadino „mamytės sūneliu“, taip skatindamas gerti.

Pasak teismo, visa tai rodo, kad R.Ačas, žinodamas apie nukentėjusiojo sunkią finansinę padėtį šeimoje, jam sakydamas, kad draugams nesakytų apie pasiūlytą papildomą darbą, ruošėsi kitam žingsniui, o būtent už atlygį su nukentėjusiuoju tenkinti lytinę aistrą. Šiam tikslui ir skatino šį gerti alkoholį.

Nepilnametis išsaugojo buvusio parlamentaro jam siųstas žinutes, jas vėliau nufotografavo ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai.

Lemtingas susitikimas baigėsi vaikino trauma

Planuotas nusikaltimas paaiškėjo, kai R.Ačas nusprendė susitikti su 17-mečiu prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis“. Jaunuolis įjungė telefoną, norėjo įrašyti pokalbį, kad turėtų įrodymų, jei kas nors vyktų.

Kai R.Ačo vairuojamas automobilis BMW privažiavo prie nepilnamečio, šis į jį įlipo. Į jį norėjo įsėsti ir nepilnamečio draugas, tačiau nesuspėjo – vos tik jį pamatęs vairuotojas staigiai paspaudė greičio pedalą.

17-metis nutarė iššokti iš važiuojančio automobilio ir tada smarkiai susižalojo.

Kelias dienas sužalojimus namuose gydęsis jaunuolis daugiau negalėjo kęsti skausmų, todėl nuvyko į Santaros klinikų Vaikų ligų skyrių.

Kadangi jo sužalojimai buvo smurtinio pobūdžio, gydymo įstaigos darbuotojai privalėjo pranešti teisėsaugai apie sužalotą nepilnametį. Tuomet ir paaiškėjo politiko ketinimai seksualiai suartėti su jaunuoliu.

R.Ačas tikino, kad tai nevykusi provokacija

R.Ačas teismams pripažino, kad nukentėjusiajam sumokėjo 3 tūkst. eurų už patirtus nemalonius išgyvenimus.

Buvęs ilgametis parlamentaras pažymėjo, kad tai, kas įvyko, esą tebuvo „tam tikra nevykusi provokacija“, kurios jis, būdamas subrendusiu žmogumi, neturėjo daryti ir daugiau niekada nekartotų.

Žinomas Raseinių rajono verslininkas ir politikas 60 metų R.Ačas ne kartą turėjo reikalų su teisėsauga.

Šiuo metu Šiaulių apygardos teismas nagrinėja bylą, kurioje R.Ačas kaltinamas piktnaudžiavimu, kurstymu iššvaistyti svetimą turtą bei apgaulingu apskaitos tvarkymu. Šias veikas, prokurorų manymu, jis padarė eidamas Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas.

Turtinga politinė karjera

R.Ačas išgarsėjo per nušalinto prezidento Rolando Pakso apkaltos procedūrą. Jis buvo laikomas vienu artimiausių R.Pakso aplinkos žmonių. Konstitucinis Teismas nagrinėjo R.Ačo ir Evaldo Vaitkaus neteisėtus pavedimus Specialiųjų tyrimų tarnybai surinkti informaciją apie 44 asmenų privatų gyvenimą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Remigijus Ačas ir Rolandas Paksas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Remigijus Ačas ir Rolandas Paksas

Taip pat R.Ačo pavardė buvo minima 2003 m. spalio mėn. VSD pažymoje dėl valstybinės įmonės „Alita“ privatizavimo. „Nacionalinio saugumo klausimais Remigijaus Ačo vardu ir jam žinant, „už atitinkamą atlygį“ buvo sudaromos išskirtinės sąlygų privačių struktūrų verslui, siekiama paveikti privatizavimo konkursus, tarp jų ir bendrovės „Alita“ privatizavimo konkursą…“, rašyta pažymoje.

R.Ačas 2004–2011 m. buvo Seimo narys, Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūno pavaduotojas, 2005–2006 m. jis Audito komiteto pirmininko pavaduotojas.

2011–2012 m. R.Ačas ėjo Raseinių mero pareigas, 2016–2018 m. dirbo Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktoriumi. Nuo 2019 m. R.Ačas yra UAB „Saulės kopos“ direktorius. Ši bendrovė sostinėje ir kitur įgyvendina nekilnojamojo turto projektus.

R.Ačas vedęs, turi du suaugusius vaikus.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius