Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Praėjusi para gelbėtojų akimis: iš šulinio ištrauktas vaikas, iš degančio buto per langą iškelta moteris

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) apibendrino karščiausius praėjusios nakties ir pirmadienio įvykius.
Įvykio vietoje
Ugniagesiai gelbėtojai / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

Per praėjusią parą šalies ugniagesiai užgesino 33 gaisrus bei atliko 20 kitų gelbėjimo darbų, kurių metu išgelbėjo 2 žmones. Gaisruose aukų, laimė, pavyko išvengti, tačiau ugnis gyventojams padarė didelių nuostolių, pažymima PAGD atstovų antradienį paviešintame pranešime.

Vakar ryte apie 6 val. 20 min. Šiauliuose, Bačiūnų gatvėje, sodų bendrijoje „Vyturys“, užsiliepsnojo ūkinis pastatas. Atskubėjus ugniagesiams, pastatas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu nudegė ir sukrito jo stogas ir perdengimas, išdegė vidus, sudegė čia buvęs sodo ir daržo inventorius, namų apyvokos daiktai, baldai. Pastate buvo įrengtos ir dvi pirtys, viena iš jų išdegė, kita nenukentėjo. Gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Apie 7 val. Alytaus rajone, Likiškėlių kaime, sodų bendrijoje „Dainava“, užsiliepsnojo ir sudegė medinis sodo namelis. Įvykis tiriamas.

Apie 13 val. 25 min. gaisras kilo Rietavo savivaldybėje, Stumbrių kaime, Kvėdarnos gatvėje stovinčiame ūkiniame pastate. Per gaisrą supleškėjo stogas, išdegė pastato vidus, čia buvę namų apyvokos daiktai, įvairūs įrankiai. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Apie 12 val. 40 min. Pasvalio rajone, Saločių miestelyje, Deveitonių gatvėje, užsiliepsnojo medinė daržinė su šienu. Gaisro metu nudegė pusė pastato stogo, apdegė sienos, vandeniu buvo sulieta ir sugadinta apie 50 tonų šieno. Laimė, ugniagesiams pavyko išgelbėti kitus 2 šalia stovinčius pastatus. Gaisras įsiplieskė dėl savaiminio medžiagų užsidegimo.

Apie 21 val. 45 min. Biržų rajone, Dumbliūnų kaime, užsidegė ūkinis pastatas ir pirtis. Atskubėjus ugniagesiams, abu pastatai jau degė atvira liepsna. Per gaisrą sudegė medinis ūkinis pastatas, jame buvę namų apyvokos daiktai ir padangos. Išdegė pirties vidus, apdegė rąstinės išorinės sienos. Įvykis tiriamas.

Praėjusią naktį apie 1 val. 55 min. Pakruojo rajone, Linksmučių kaime, užsiliepsnojo automobilis „Ford Ka“, garažas ir individualus gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė automobilis, sudegė garažo durys ir dalis stogo, apdegė namo siena ir dalis stogo dangos. Gaisro priežastis ir nuostoliai aiškinami.

Antradienį apie 3 val. 35 min. gaisras kilo Panevėžyje, Liepų alėjoje esančiame bendrabutyje, kol kas nenustatyto savininko kambaryje. Atskubėjus ugniagesiams, kambarys trečiame namo aukšte jau degė atvira liepsna. Per gaisrą išdegė kambarys bei čia buvęs turtas, vandeniu buvo sulietas ir aukštu žemiau esantis kambarys. Ugniagesiai autokeltuvu iš gretimo kambario evakavo čia gyvenančią moterį. Įvykis tiriamas.

Pirmadienį 16 val. 45 min. Vilniuje, Liepkalnio gatvėje esančios degalinės teritorijoje, į nenaudojamą buvusį vandens rezervuarą įkrito 9-erių metų vaikas. Panaudoję gelbėjimo virvę, ugniagesiai ištraukė berniuką iš 7 metrų gylio šulinio ir perdavė jį medikams, kurie vaiką išvežė į Santariškių ligoninę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius