-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusią parą gaisrai niokojo gyventojų turtą ir automobilius

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusią parą šalies ugniagesiai gesino 23 gaisrus ir atliko 10 kitų gelbėjimo darbų. Žmonių aukų gaisruose vakar buvo išvengta, o ugnis tik siaubė žmonių turtą.
Degantis vilkikas
Degantis vilkikas / 15min.lt skaitytojo Justo Jonikos nuotr.

Trečiadienį ryte Kauno rajono Gervėnupio kaime, sodų bendrijoje „Putinas“ užsidegė D. R. sodo namas. Gaisro metu sudegė ir sukrito medinės stogo konstrukcijos bei perdengimas, išdegė vidus ir ten buvę namų apyvokos daiktai. Taip pat išsilydė netoliese esančio kito namo vienos sienos apdailos dailylentės. Gaisro priežastys aiškinamos.

Pagėgių savivaldybės Žemučių kaime ardant ūkinį pastatą ir neatsargiai atliekant suvirinimo darbus užsidegė ardomas pastatas. Per gaisrą apdegė nuardyto stogo konstrukcijos, išdegė kelios tonos šieno.

Praėjusią naktį Kaune, Linkmenų gatvėje, kaip manoma, buvo padegtas lengvasis automobilis VW Caddi, o nuo jo užsidegė ir gyvenamojo namo lauko durys. Degančias duris užgesino patys namo savininkai, o automobilį – iškviesti ugniagesiai. Tačiau ugnis spėjo išdeginti mašinos variklį, taip pat apdegė ir susprogo mašinos priekinės padangos, sutrūko ir išbyrėjo priekinis stiklas.

Ugnis praėjusią parą niokojo ir daugiau automobilių. Štai pavakary Šiauliuose, Salduvės parke liepsnojo krovininis automobilis Fiat Ducato. Gaisro metu sudegė degiosios mašinos detalės. Įvykis tiriamas.

Anykščių rajono Dabužių kaime pavakary užsidegė ant vietos tvenkinio ledo paliktas lengvasis automobilis VW Passat. Gaisro metu ir čia išdegė degiosios mašinos detalės.

Jonavos rajono Svilonių kaime trečiadienį užsidegė Z. Juodžbalio individualios įmonės vilkikas MAZ , pakrautas rąstais. Per gaisrą apdegė variklio skyrius.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Šilutėje, Zudermano gatvėje dėl elektros instaliacijos gedimo užsiliepsnojo mikroautobusas. Gaisro metu išdegė variklio skyrius, apdegė priekinis stiklas, panelė bei sėdynės.

Tragedija pasibaigė dviejų paauglių pasivaikščiojimas po neužšalusią Nevėžio upę: vienas iš jų įlūžo.  Panevėžio gelbėtojams apie šią nelaimę trečiadienį popiet pranešė pro šalį važiavę žmones. Atskubėję į įvykio vietą narai iš po ledo ištraukė paskendusį 11-metį berniuką. Greitosios medicinos pagalbos darbuotojai jam vietoje suteikė skubią pagalbą, darė dirbtinį kvėpavimą, vėliau išvežė į ligoninę, tačiau berniuko gyvybės išgelbėti nepavyko.

O štai kitam 13-mečiui Kėdainių paaugliui pasiplaukiojimas ant ledo lyčių Nevėžio upėje pasibaigė tik lengvu išgąsčiu. Kėdainių rajono Pelėdnagių kaime Nevėžio upėje ledo lytys šį berniuką išlaikė, tačiau nunešė jį į upėje esančią salą. Čia jį pamatė praeiviai, kurie ir iškvietė ugniagesius. Atskubėję Kėdainių gelbėtojai su valtimi perkėlė vaiką į krantą ir perdavė jį Kėdainių internatinės mokyklos auklėtojai.

Tai jau ne pirmas atvejis šią žiemą, kai vandenyje skęsta ir žūva vaikai. Štai ir trečiadienį Marijampolės gelbėtojai Šešupės upėje ties Kumelionių kaimo tiltu ieškojo praėjusią savaitę nuskendusio 6-mečio berniuko. Deja, paieškos ir šįkart buvo bevaisės.

Galime tik dar kartą įspėti tiek vaikus, tiek suaugusius, kad ledas ant daugelio Lietuvos upių vietomis netvirtas ir vaikščioti juo yra pavojinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius