-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Praėjusią parą gaisruose žuvo du žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad minėdami savo profesinę šv. Florijono dieną, darbo ugniagesiai nestokojo. Per paėjusią parą jiems teko gesinti 145 gaisrus bei atlikti 13 kitų gelbėjimo darbų. Gaisrų metu du žmonės žuvo, o vienas gyventojas buvo traumuotas.
Liepsna
Liepsna / 15min.lt skaitytojo Tado nuotr.
Temos: 1 Statistika

Pirmadienį ryte apie 6.25 val. Rokiškio rajone, Raišių kaime, užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Atskubėjus ugniagesiams, medinio pastato stogas ir mansarda jau degė atvira liepsna. Per gaisrą nudegė namo stogas, išdegė mansarda, kurioje buvo rastas stipriai apdegęs 80-metės namo šeimininkės kūnas. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Apie 12.20 val. gaisras kilo Šiaulių rajone, Čigonų kaime, daugiabučio namo bute. Gaisro metu kambaryje apdegė namų apyvokos daiktai, aprūko sienos, o gaisravietėje rastas apdegęs 48-erių metų vyro kūnas. Ir šio gaisro aplinkybės aiškinamos.

Apie 15.20 val. Pagėgių miestelyje, Turgaus gatvėje esančiame garaže, jo savininkas, remontuodamas automobilio kuro siurblį, apdegė plaštaką ir kojų blauzdas. Nukentėjusysis po gydytojų apžiūros su II laipsnio nudegimais paleistas gydytis ambulatoriškai.

Apie 13 val. Vilniuje, Pagirio gatvėje, užsiliepsnojo 5 sublokuoti mediniai sandėliukai. Atskubėjus ugniagesiams, sandėliukai jau skendėjo liepsnose, tad jų išgelbėti nepavyko. Apdegė ir greta stovinčio medinio namo siena bei nedidelė dalis stogo. Įvykis tiriamas.

Apie 17.50 val. Šalčininkų rajone, Smališkių kaime, užsidegė net 3 ūkiniai pastatai ir garažas. Per gaisrą supleškėjo visi 3 mediniai pastatai, garažas, sudegė apie 2 tonos grūdų. Laimė, ugniagesiams pavyko išgelbėti 2 šalia stovinčius gyvenamuosius namus ir vieną ūkinį pastatą. Gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Nesulaukiant lietaus, nesiliauja gaisrai atvirose teritorijose, kurių pirmadienį kilo 84. Apie 13.30 val. Rokiškio rajone, Dauliūnų kaime, užsiliepsnojo negyvenamos sodybos ūkiniai pastatai ir aplink juos esanti sausa žolė ir miško paklotė. Gaisro metu sudegė ūkinio pastato ir rūsio stogai, išdegė apie 5 ha pievos ir dalis miško paklotės. Ugniagesių ir miškininkų pastangomis pavyko išsaugoti negyvenamą namą ir miško masyvą.

Šalia Šiaulių, už sodų bendrijos „Papartis“, pirmadienį ir toliau visą dieną ugniagesiai ir miškininkai gesino durpingą pievą ir mišką maždaug 4 ha plote. Sutemus, gesinimo darbus teko nutraukti, jie bus tęsiami ir antradienį. Tad prašome gyventojų šiuo sausringu laikotarpiu su ugnimi elgtis ypač atsargiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius