Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusią parą šalyje fiksuoti vos 3 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės

Gegužės 25-ąją, trečiadienį, pirminiais Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) duomenimis, fiksuoti 3 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Sužeisti 5 asmenys, tarp jų – 2 nepilnamečiai.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / LKPT nuotr.

Devintą ryto, Kauno rajone, Rokų kaime, Nemuno gatvėje, nenustatytas automobilis partrenkė per važiuojamąją kelio dalį ne pėsčiųjų perėja, nors ji matomumo zonoje yra, ėjusį pėsčiąjį. Nukentėjo 31 metų vyras.

Vidurdienį, Vilniuje, T.Kosciuškos ir S.Vainiūno gatvių sankryžoje, 24 metų vyras automobiliu „Audi A4“ išvažiuodamas iš šalutinio kelio ir sukdamas į kairę nepraleido pagrindiniu keliu tiesiai važiavusio automobilio „VW Polo“, kurį vairavo 59-erių moteris, ir su juo susidūrė. Nukentėjo abu vairuotojai.

Prieš aštuntą vakaro, Kuršėnuose (Šiaulių r.), Daugėlių gatvėje, pėsčiųjų ir dviračiu taku dviračiais ta pačia kryptimi važiuodami du nepilnamečiai jų nesuvaldė, susidūrė ir nugriuvo. Nukentėjo 13-mečiai mergaitė ir berniukas.

Per parą, pirminiais duomenimis, iš viso registruoti 45 eismo įvykiai. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvykių neužregistruota.

Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais atvejų – 13 (Šiauliuose (21.23 val.) ir Klaipėdos (8.59 val.), Kretingos (23.36 val.), Lazdijų (18.50 val.), Mažeikių (22.34 val.), Molėtų (4.08 val. magistraliniame kelyje A14 Vilnius–Utena), Šilutės (13.45 val.), Švenčionių – 2 (22.09 val. ir 22.11 val.), Trakų (0.08 val. magistraliniame kelyje A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė), Ukmergės – 2 (21.01 val.; 22.38 val. magistraliniame kelyje A2 Vilnius–Panevėžys), Utenos (14.30 val.) rajonuose).

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena dviračių, tarp jų ir elektrinių paspirtukų (greitis iki 25 km/val., galia iki 1 kW), ir motorinių dviračių, vairuotojams:

  • Privalote vykdyti Kelių eismo taisyklėse nustatytus reikalavimus (VIII skyrius „Reikalavimai dviračių vairuotojams“);
  • Važiuoti važiuojamąja kelio dalimi dviračiu leidžiama ne jaunesniems kaip 14 metų asmenims, o išklausiusiems Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos nustatytą mokymo kursą ir turintiems mokyklos išduotą pažymėjimą, – ne jaunesniems kaip 12 metų asmenims. Prižiūrint suaugusiajam, važiuoti važiuojamąja kelio dalimi dviračiu leidžiama ne jaunesniems kaip 8 metų asmenims. Gyvenamojoje zonoje dviračių vairuotojų amžius neribojamas;

Pro pėsčiąjį turite važiuoti 3–7 km/val. greičiu, t. y. artimu pėsčiojo judėjimo greičiui.

  • Nepilnametis (iki 18 metų), važiuodamas dviračiu keliu, privalo būti užsidėjęs ir užsisegęs dviratininko šalmą;
  • Draudžiama kirsti važiuojamąją kelio dalį važiuojant pėsčiųjų perėja. Privaloma prieš perėją nulipti nuo dviračio (elektrinio paspirtuko) ir jį vestis per perėją;
  • Važiuodami šaligatviu, pėsčiųjų ir dviračių taku, privalote duoti kelią pėstiesiems, jiems netrukdyti ir nekelti pavojaus. Pro pėsčiąjį turite važiuoti 3–7 km/val. greičiu, kuris yra artimas pėsčiojo judėjimo greičiui. Be to, turite palikti saugų atstumą (tarpą) iš šono;
  • Važiuodami keliu tamsiuoju paros metu (esant blogam matomumui), privalote vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, dviračio gale – raudonos šviesos žibintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius