-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusią parą ugniagesiai gesino gaisrus, avarijose gelbėjo žmones, šalino audros padarinius

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusią parą Lietuvoje kilo 38 gaisrai. Žmonių aukų juose buvo išvengta, o ugnis tik siaubė žmonių namus ir kitą jų turtą.
Širvintų rajonas, Lapelių kaimas
Širvintų rajonas, Lapelių kaimas / 15min.lt skaitytojos Justės nuotr.

Praėjusią naktį Druskininkų savivaldybės Neravų kaime dėl elektros instaliacijos gedimo užsidegė individualus gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė elektros skydinė, išdegė lubos, aprūko sienos.

Trečiadienį anksti ryte Kauno rajono Piepalių kaime dėl gamybinių įrengimų gedimo užsidegė padangų restauravimo įmonės patalpos. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, pastato stogas jau degė atvira liepsna. Per gaisrą nudegė ir buvo nuardyta dalis stogo, išdegė katilinė ir buitinės patalpos, ugnis pažeidė kai kuriuos gamybinius įrengimus.

Ugnis trečiadienį nuniokojo ir kelias transporto priemones. Biržų rajono Gaižiūnų kaime vakar popiet užsidegė priekaba su šiaudais. Gaisro metu sudegė dvi priekabos padangos, apdegė šiaudai ir medinis korpusas. Traktorius buvo atkabintas nuo priekabos ir išgelbėtas nuo ugnies. Įvykis tiriamas.

Kalvarijos savivaldybės Senosios Radiškės kaime popiet užsiliepsnojo lengvasis automobilis ,,VW Passat“. Per gaisrą išdegė mašinos variklio skyrius ir salonas.

Trečiadienį vakare Klaipėdos rajono Kalvių kaime užsidegė vasaros virtuvė. Gaisro židinys buvo pastate įrengtoje pirtyje. Gaisro metu išdegė pirties patalpa, apdegė priepirčio sienos ir lubos, aprūko kitos patalpos. Gaisro priežastis aiškinama.

Kaune, Slavų gatvėje, vakare gaisras kilo daugiabučio namo bute. Ugnis išdegino vieną kambarį, o gaisro priežastys tikslinamos.

Tauragėje, Žvejų gatvėje, vakare užsidegė ūkinis pastatas. Gaisro metu apdegė malkinėje sukrautos lentos, aprūko medinis pastatas. Įvykio aplinkybės tiriamos.

Zarasuose, Malūno gatvėje, pavakary į namą įvažiavo lengvasis automobilis ,,Audi 100“. Avarijos metu buvo prispausti du jaunuoliai. Keleivį dar  iki ugniagesių atvykimo išlaisvino gyventojai, o vairuotoją – iškviesti gelbėtojai. Abu vaikinai buvo perduoti medikams ir išvežti į ligoninę.

Varėnos ugniagesiai vakare skubėjo į Daržininkų – Dubičių kelią, kur susidūrė sunkvežimis MAN ir lengvasis automobilis ,,VW Passat“. Gelbėtojai iš lengvojo automobilio išlaisvino prispaustą vairuotoją ir perdavė jį greitosios medicinos pagalbos darbuotojams.

Trečiadienį pavakary, kaip ir prognozavo sinoptikai, Lietuvą užgriuvo stiprūs vėjai bei smarkus lietus su žaibais. Stiprus vėjas vartė medžius, traukė elektros laidus, plėšė pastatų stogus.

Ugniagesiai sulaukė nemažai pagalbos skambučių ir 28 kartus vyko šalinti smarkaus vėjo sukeltus padarinius. Daugiausia tokių išvykų – 9 – teko Utenos apskrities ugniagesiams, 8 – Kauno apskrities, 5 – Vilniaus, 4 – Panevėžio ir 2 – Marijampolės apskrities gelbėtojams.

Daugiausia kartų ugniagesiams teko šalinti medžius nuo važiuojamųjų kelio dalių. Tačiau jie dar 4 kartus šalino medžius nuo namų ir kitų pastatų, 3 – nuo automobilių. Bene labiausiai per audrą nukentėjo Širvintų rajono Lapelių kaimas, kur vėjas nusiaubė 19  pastatų ir 1 automobilį.

Audra trečiadienį daugelyje vietų nutraukė elektros laidus. Apie 19.33 val. vakar dėl audros sutriko ir pagalbos skambučių priėmimas Utenoje ir Utenos apylinkėse. Tuo metu pagalbos tarnybas buvo galima iškviesti kitais nurodytais telefonais ir per Vilnių. Maždaug po 2 valandų gedimas buvo pašalintas ir gyventojai jau galėjo skambinti tiesiogiai bendrojo pagalbos centro telefonais.

Trečiadienį taip pat kartu su lietumi ir smarkiai žaibavo. Nuo žaibo iškrovos Jonavos rajono Žeimių miestelyje užsiliepsnojo ūkinis pastatas. Per gaisrą apdegė tik pastato stogas, ir ugnis buvo užgesinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius