Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusią parą ugniagesiai išgelbėjo du žmones

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusią parą Lietuvoje kilo 30 gaisrų. Žmonių aukų pavyko išvengti. Gelbėtojai dar atliko 13 kitų gelbėjimo darbų ir išgelbėjo du žmones.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienį pavakare Vilniuje, Santariškių gatvėje, užsidegė Onkologijos instituto dviejų aukštų administracijos pastato stogas. Gesinti liepsnų atskubėjo didelės sostinės ugniagesių pajėgos su 9 automobiliais. Iš administracijos pastato buvo išvesta 30 žmonių, tačiau ugnis smarkiau neįsiplieskė ir išdegino tik kelis kvadratinius metrus bituminės stogo dangos. Įvykis tiriamas.

Vilniaus rajone, Rastinėnų kaime, ryte užsiliepsnojo Z.R. ūkinis pastatas. Kai ugniagesiai atvyko į gaisro vietą, pastato stogas jau buvo sukritęs. Medinio pastato išgelbėti nepavyko. Gaisro priežastys tiriamos.

Akmenės rajono Sablauskių kaime vakare užsidegė Ž.B. daržinė. Ugnis nudegino pastato stogą ir perdangą, apdegė sienos. Ir šio gaisro aplinkybės tikslinamos.

Dar vienas ūkinis pastatas užsiliepsnojo Tauragės rajono Antegluonio kaime. Nudegė dalis šiferio stogo dangos, apdegė stogo konstrukcijos. Gaisras kilo dėl dūmtraukių įrengimo eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Penktadienio naktį Klaipėdoje, Jūrininkų prospekte, kaip įtariama, buvo padegtas lengvasis automobilis BMW 520. Ugnis nepataisomai sugadino mašiną. Įvykis tiriamas.

Klaipėdos gelbėtojai ketvirtadienį iš Kuršių marių, netoli Kruizinių laivų terminalo, gelbėjo 2 į vandenį įkritusius vaikus. Du 11 ir 12 metų berniukai į nelaimę pateko, kai apvirto jų buriuojama maža mokomoji jachta. Į įvykio vietą gelbėtojai nuskubėjo gelbėjimo laivu „Žaibas“,  tačiau pirmąją pagalbą vaikams suteikė pro šalį plaukianti Lenkijos jachtos „Energetik“ įgula. Ji perdavė vaikus gelbėtojams. Vėliau sušalę vaikai buvo išvežti į ligoninę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius