-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Praėjusią parą ugnis siaubė ūkinius pastatus ir apleistus namus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusią parą šalies ugniagesiams teko gesinti 40 gaisrų ir atlikti 15 kitų gelbėjimo darbų. Žmonių aukų gaisruose buvo išvengta, ugnis tik niokojo gyventojų pastatus, automobilius ir kitą turtą.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Didelis gaisras ketvirtadienį popiet kilo Trakų rajono Madžiūnų kaime. Čia užsiliepsnojo keliems asmenims priklausantis gyvenamasis namas ir du ūkiniai pastatai. Per gaisrą abu ūkiniai pastatai sudegė, stipriai nukentėjo ir gyvenamasis namas: sudegė jo stogas, perdengimas, išdegė vidus. Nuo ugnies pavyko išgelbėti šalia stovintį dar vieną gyvenamąjį namą ir 2 kitus ūkinius pastatus. Gaisro priežastys aiškinamos.

Ketvirtadienį ryte Alytaus rajono Bundžių kaime dėl krosnių ir dūmtraukių įrengimo bei eksploatavimo taisyklių pažeidimų užsiliepsnojo K.S. ūkinis pastatas. Ugnis nudegino pastato stogą ir perdengimą, apdegė sienos, sudegė viduje buvę viščiukai ir įvairūs namų apyvokos daiktai.

Dar vienas sudėtinis ūkinis pastatas vakare užsidegė Šakių rajono Kidulių kaime. Per gaisrą nudegė bendras tvarto ir lauko virtuvės stogas bei perdengimas, sudegė pastogėje sukrautas šienas. Nuo ugnies buvo išgelbėtas jau pradėjęs degti gyvenamasis namas. Gaisro aplinkybės taip pat tikslinamos.

Ugnis ketvirtadienį nusiaubė ir kelis šiuo metu nenaudojamus ūkinius pastatus. Šiaulių rajono Kuršėnų miestelyje vidurdienį liepsnos stipriai nuniokojo apleistą ūkinį pastatą, o vakare Vilniuje, Antakalnio gatvėje, ugnis išdegino taip pat apleistą medinį vieno aukšto pastatą. Įvykiai tiriami.

Nuo ugnies vakar nukentėjo ir keli automobiliai. Marijampolėje, Uosupio gatvėje, vakar popiet dėl kuro sistemos gedimo užsiliepsnojo lengvasis automobilis Audi 80. Per gaisrą išdegė variklio skyrius.

O naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Kaune, Baltijos gatvėje, užsidegė lengvasis automobilis Renault Megane. Ir čia išdegė variklio skyrius, apsilydė priekiniai sparnai, apdegė variklio dangtis ir salonas. Nuo ugnies pavyko išgelbėti du šalia stovėjusius lengvuosius automobilius. Abu įvykiai tiriami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius