-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Praėjusios paros gaisruose aukų išvengta

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią šaltą parą šalyje kilo 37 gaisrai. Laimė, žmonių aukų juose pavyko išvengti, tačiau vienas gyventojas buvo traumuotas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ankstų trečiadienio rytą, apie 5.25 val., šalia Vilniaus, Rodūnios sodų 13-oje gatvėje, užsiliepsnojo sodo namelis. Dar iki ugniagesių atvykimo gyventojai iš degančio namo spėjo išnešti, apdegusį rankas, kojas ir veidą, kol kas nenustatytos tapatybės neįgalų vyrą, kurį greitoji išvežė į ligoninę. Per gaisrą nudegė ir buvo išardytas namo stogas, apdegė vidus. Įvykis tiriamas.

Tą patį ankstų rytmetį apie 4 val. Klaipėdos rajone, Kiškėnų kaime, sodų bendrijoje ,,Smiltelė”, suliepsnojo automobiliai VW Passat ir Mitsubishi Lancer. Gaisro metu nepataisomai sudegė abu automobiliai, o nuo jų apdegė šalia stovinčio namo sienos apdailos plastikinės dailylentės. Ir šio gaisro aplinkybės aiškinamos.

Maždaug tuo pačiu metu gaisras kilo Kaišiadorių rajone, Vilkiškių kaime stovinčiame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, dalis medinio namo skliauto jau degė atvira liepsna. Per gaisrą stipriai apdegė palėpė, medinės stogo konstrukcijos, vandeniu buvo sulietas pirmas namo aukštas.

Apie 7.45 val. gyvenamasis namas užsidegė Radviliškio rajone, Diktariškių kaime. Gaisro metu nudegė pastato stogas, dalis perdengimo, sudegė baldai bei namų apyvokos daiktai.

Dar vienas gyvenamasis namas apie 18 val. užsiliepsnojo Šalčininkų rajone, Mikniškių kaime. Ugnis nuniokojo pastato stogą ir perdengimą, sudegė name buvę baldai, apdegė sienos ir lubos. Šių gaisrų aplinkybės tikslinamos.

Apie 11.20 val. gaisras kilo Klaipėdoje, Debreceno gatvės daugiabučiame name. Atskubėjus ugniagesiams, buvo uždūminta namo laiptinė, tad ugniagesiai iš 6-8 aukštų evakavo 5 gyventojus. Gaisro metu kabelių šachtoje nuo 4 iki 7 aukšto degė elektros laidai, televizijos kabeliai, elektros apskaitos prietaisai, aprūko laiptinė nuo 4 iki 9 aukšto. Įvykis tiriamas.

Apie 11.15 val. Kauno rajone, ties Pagirių kaimu, sprogus kuro bakui, važiuojant užsidegė vilkikas MAN su priekaba-šaldytuvu. Per gaisrą apdegė vilkiko apačia ir priekabos dažai, apsilydė mašinos plastmasinės detalės.

Apie 16 val. Marijampolėje, Vasaros – Saulės gatvių sankryžoje, užsiliepsnojo lengvasis automobilis Mazda 626. Ugnis nuniokojo mašinos variklio skyrių, o gaisras įsiplieskė dėl elektros instaliacijos gedimų.

Apie 17.35 val. gaisras kilo Jurbarke, Algirdo gatvės daugiabučio namo bute. Gaisro metu apdegė 3 sofos-lovos, televizorius, aprūko buto sienos ir lubos. Įvykis tiriamas.

Apie 18.20 val. Kretingos rajone, Padvarių kaime, užsiliepsnojo grupei savininkų priklausantis nemažas ūkinis pastatas. Per gaisrą supleškėjo pastato stogas išdegė viduje įrengti sandėliukai. Laimė, nuo ugnies pavyko apsaugoti šalia stovintį gyvenamąjį namą.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, po vidurnakčio, Panevėžyje, J.Biliūno gatvėje, individualios įmonės ,,Kovas” gamybinėse patalpose, užsidegė sunkvežimis MAN. Pastato sandėliavimo dalyje mašina sudegė nepataisomai, apdegė ir sintetinių medžiagų rulonai. Šių gaisrų aplinkybės tikslinamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius