Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusios paros gaisruose nukentėjo trys žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalies ugniagesiai užgesino 21 gaisrą bei atliko 16 kitų gelbėjimo darbų. Žmonių aukų gaisruose pavyko išvengti, tačiau 3 gyventojai buvo traumuoti.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Trečiadienį ryte apie 7 val. gaisras kilo Kaišiadorių rajone, Žiežmarių miestelyje, Šiaurės gatvėje esančiame gyvenamajame name. Gaisro metu sudegė lova, apdegė namo sienos, vandeniu buvo sulieti namų apyvokos daiktai. Dar iki ugniagesių atvykimo, dūmais apsinuodijusį, 47-erių metų namo savininką iš degančio pastato išnešė kaimynai. Nukentėjusysis buvo paguldytas į ligoninę. Gaisro priežastis – neatsargus rūkymas.

Apie 18.40 val. gaisras kilo Joniškio rajone, Beržininkų kaime, individualaus gyvenamojo namo pusrūsyje įrengtoje katilinėje. Atskubėjus ugniagesiams, atvira liepsna jau degė pusrūsio prieangis, buvo uždūmintos ir kitos patalpos. Per gaisrą apdegė ir aprūko namų apyvokos daiktai, buitinė technika, o gaisro metu kūno nudegimus patyrę 60-metis vyras ir 57-erių metų jo žmona buvo nuvežti į gydymo įstaigą. Gaisro aplinkybės tiriamos.

Apie 16 val. Alytaus rajone, Vaisodžių kaime, užsiliepsnojo ūkinis pastatas. Atskubėjus ugniagesiams, pastatas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu sudegė jo stogo konstrukcijos, vietomis išdegė perdengimas, o liepsnose ir dūmuose žuvo 2 kiaulės, 4 paršiukai ir 7 vištos. Laimė, ugniagesiams pavyko išgelbėti 2 karves ir telyčią, 3 antis, 4 paršiukus ir 5 bekonus, išsaugoti medinį priestatą, jame buvusį kombainą ir pašarus bei apsaugoti 2 kitus šalia stovinčius pastatus. Gaisras įsiplieskė dėl elektros įrangos įrengimo ir jos eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Apie 22.50 val. gaisras kilo Klaipėdos rajone, Lapių kaime stovinčiame gyvenamajame name. Per gaisrą nudegė pastato stogas ir perdengimai, vandeniu buvo sulietos patalpos. Gaisro aplinkybės tikslinamos.

Ugniagesiai su nerimu laukia artėjančių švenčių, nes jų metu gerokai padaugėja gaisruose žūstančių žmonių. Ypač neramina tai, kad jau per praėjusį savaitgalį gaisrai pasiglemžė net 8 žmonių gyvybes.

Jeigu šalčių metu darbo dienomis skaudžiausi gaisrai dažniausiai kildavo dėl netvarkingų krosnių ir dūmtraukių, elektrinių šildymo prietaisų eksploatavimo taisyklių pažeidimų, tai per šventes ir savaitgaliais pagrindinės šių nelaimių priežastys yra neatsargus rūkymas, girtavimas bei gyventojų neatsargus elgesys su ugnimi.

Kad artėjančios šventės neatneštų skaudžių nelaimių, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prašo gyventojų atsargiai elgtis su ugnimi, nerūkyti lovose, nepalikti be priežiūros mažamečių vaikų. Tuo pačiu primename: prieš išvykdami iš namų, nepamirškite išjungti iš elektros tinklo elektrinių, šildymo prietaisų, nepalikite perkaitintos ar besikūrenančios krosnies, patikrinkite, ar išjungtos dujos.

Daugelio gaisrų pasekmės būna ypač skaudžios ir dėl pavėluoto ugniagesių gelbėtojų iškvietimo, todėl, pastebėję gaisrą, nedelsdami kvieskite ugniagesius bendruoju pagalbos telefonu 112.

Važiavimo sąlygos dėl kritulių ir plikšalos gali būti nepalankios, tad būkite atidūs kelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius