Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Praėjusios paros gaisruose ugniagesiai išgelbėjo du žmones

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusios paros įvykių suvestinėje yra įrašyti 27 gaisrai ir 25 kiti incidentai, kuriuos likvidavo ugniagesiai. Viename gaisre buvo traumuotas žmogus, o gelbėtojai išgelbėjo 2 piliečius.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ketvirtadienį popiet Vilniaus rajono Taurijos kaime užsidegė J.T. ūkinis pastatas. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, pastato stogas ir perdanga jau buvo įgriuvusios. Kaimynai dar iki ugniagesių atvykimo iš pastato išnešė 66 metų vyrą, kuris dėl apsinuodijimo dūmais buvo išvežtas į ligoninę. Ugnis sunaikino ir ūkinį pastatą. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Didelis gaisras praėjusią naktį kilo Zarasuose, Šaltupės gatvėje, kur užsidegė medžio apdirbimo įmonės ,,Akadas” gamybinis ir sandėliavimo trijų dalių pastatas. Įsiplieskusios ugnies gesinti buvo pasiųstos net 7 gaisrinės autocisternos iš viso Zarasų  rajono, į pagalbą dar buvo pasitelktas Visagino autokopėčių automobilis. Po dviejų valandų gesinimo ugnis buvo sustabdyta, o dar po penkių – ir visai užgesinta. Gaisro metu nudegė pastato stogas, išdegė sandėlis ir jame buvusi produkcija, taip pat apdegė siuvimo cecho įranga ir žaliavos, aprūko administracinės patalpos, sudegė medinis sargo namelis. Nuostoliai skaičiuojami, o gaisro priežastys nustatinėjamos.

Dar vienas gaisras popiet kilo Kaune, J.Borutos gatvėje esančioje  AB ,,Rokų keramika” gamykloje. Gaisro židinys buvo degto broko malūne, kur užsidegė vertikalaus transporterio guminė juosta. Per gaisrą minėta juosta sudegė, apdegė ir buvo apardytos medinės lubos. Gaisro priežastys tikslinamos.

Ketvirtadienį popiet Kėdainių  rajono Taučiūnų kaime užsiliepsnojo J.Č. individualus gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė virtuvė, apdegė bei aprūko dar du kambariai. Gaisro priežastys aiškinamos.

Ugnis ketvirtadienį nuniokojo keletą ūkinių pastatų. Molėtų rajono Žaugėdų kaime užsidegė rajono savivaldybei priklausantis ūkinis pastatas. Per gaisrą nudegė pastato stogas, sudegė prie šio pastato priblokuota malkinė ir viduje buvę namų apyvokos daiktai.

Utenos rajono Šiaudinių kaime ryte dėl neatsargaus žmonių elgesio taip pat užsidegė ūkinis pastatas. Ir čia ugnis nudegino pastato stogą, sudegė malkinė su malkomis ir namų apyvokos reikmenimis.

Dar vienas ūkinis pastatas popiet užsidegė Švenčionėlių mieste, Žemutinėje gatvėje. Čia ugnis išdegino 3 pastato patalpas, ir buvo numalšinta.

Raseinių rajono Dievogalos kaime pavakary ugnis taip pat įsisuko į pagalbinio ūkio paskirties pastatus. Gaisro metu nudegė vieno pastato stogas, sudegė apie 30 tonų šieno. Nuo ugnies buvo išgelbėtas medinis priestatas. Įvykis tiriamas.

Ugnis ketvirtadienį nusiaubė ir kelias transporto priemones. Klaipėdoje, Varpų gatvėje vakar anksti ryte užsiliepsnojo lengvasis automobilis Audi B4. Per gaisrą išdegė mašinos variklis ir salonas, apdegė korpusas, susprogo padangos.

Elektrėnų savivaldybės Rusakalnio miške ryte užsidegė medkirčių mikroautobusas Ford Tranzit. Per gaisrą išdegė automobilio vidus ir ten buvę daiktai, sudegė ratai. Įvykis tiriamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius