-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusios paros gaisruose žmonės nenukentėjo

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalies ugniagesiai užgesino 38 gaisrus bei atliko 16 kitų gelbėjimo darbų. Žmonių aukų ir traumų gaisruose pavyko išvengti, tačiau trečiadienį buvo ištraukti net 4 skenduoliai.
Gaisro vietoje
Gaisras / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Trečiadienį Varėnos miesto tvenkinyje ugniagesiai surado ir ištraukė į krantą praėjusį savaitgalį nuskendusio 24-erių metų vyriškio kūną.

Kalvarijos savivaldybėje, Šešupės upėje, už 4 metrų nuo kranto, dviejų metrų gylyje, buvo rastas nuskendęs 27-erių metų vyras.

Apie 18 val. gautas pranešimas, jog Marijampolės savivaldybėje, Svetlicos kaime, į tvenkinį įkrito žmogus. Atskubėjus ugniagesiams, 45-erių metų vyras jau buvo ištrauktas ant kranto, deja, medikai konstatavo jo mirtį.

Apie 19.20 val. gautas pranešimas, jog Šilutės rajone, Šyšos upėje, kaip spėjama, nuskendo 43-ejų metų vyras. Apie 21.40 val. ugniagesiai gelbėtojai skenduolį surado upės vagos viduryje už 3-4 metrų nuo kranto. Šiemet vien tik ugniagesiai jau ištraukė 113 nuskendusių žmonių, 30 iš jų per šį liepos mėnesį.

Tad ugniagesiai dar kartą prašo poilsiautojų nesimaudyti nežinomose, nuošaliose vietose, nepalikti prie vandens be priežiūros mažamečių vaikų, neišdykauti valtyse, nesimaudyti iškart po valgio, išgėrus alkoholinių gėrimų ar perkaitus saulėje.

Nusistovėjus karščiams, prasidėjo gaisrai atvirose teritorijose. Trečiadienį popietę Druskininkų savivaldybėje, Švendubrės kaime, išdegė apie 20 arų miško paklotės. Elektrėnų savivaldybėje, Abromiškių kaime, degė apie 5 ha nenušienautos pievos.

O vakare Vilkaviškio rajone, Grajauskų kaime, išdegė taip pat apie 5 ha sausos žolės. Tad prašome gyventojų su ugnimi gamtoje elgtis labai atsargiai: nemėtyti neužgesintų nuorūkų, degtukų, nepalikti neužgesinto laužo, juos kurti tik tam skirtose vietose.

Apie 15.40 val. Jonavoje, Vilties gatvėje esančiame garaže, dėl neatsargiai atliekamų suvirinimo darbų, užsidegė traktorius ,,Belarus“. Per gaisrą apdegė priekinė traktoriaus dalis.

Apie 18.45 val. gaisras kilo Rokiškio rajone, Juodupės miestelyje, Palangos gatvėje esančiame garažų masyve. Atskubėjus ugniagesiams, vienas medinis garažas jau skendėjo liepsnose, tad jo išgelbėti nepavyko. Gaisro metu nudegė ir šalia stovinčio garažo stogas, apdegė lauko siena ir viduje buvę automobilis „Audi 80“ bei motoroleris „Peugeot“. Laimė, ugniagesiams pavyko nuo ugnies apsaugoti 9 tame pačiame korpuse esančius garažus. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį po vidurnakčio Kazlų Rūdos savivaldybėje, Didžiosios Zariškės kaime, užsiliepsnojo mūrinis ūkinis pastatas. Per gaisrą nudegė apie 200 kv. m stogo dangos, sudegė viduje buvusios malkos, ūkio reikmenys. Įvykis tiriamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius