-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusios paros gaisruose žmonių aukų išvengta

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusią parą Lietuvoje kilo 42 gaisrai. Aukų ir traumų gaisruose išvengta. Be to, ugniagesiai atliko ir 13 kitų gelbėjimo darbų.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečiadienio naktį Zarasų rajone, Pakerių kaime, degė gyvenamasis namas ir  ūkinis pastatas. Per gaisrą sudegė ūkinis pastatas, o namo verandoje apdegė 1 kv. m sienos. Gaisro aplinkybės tiriamos.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

Trečiadienį 12.40 val. gautas pranešimas, kad Pakruojo rajone, Rokonių kaime, traktoriaus priekaboje dega šiaudų rulonai. Vanduo gesinant buvo gabenamas iš gamtinio vandens telkinio, esančio už 1,5 kilometro. Šiaudų rulonai buvo iškrauti, gaisre sudegė 20 rulonų šieno. Nuo ugnies pavyko apsaugoti traktoriaus priekabą. Įvykis tiriamas.

Ne vienas gaisras  praėjusią parą kilo apleistuose ir nenaudojamuose pastatuose. Joniškio rajone, Dvareliškių kaime, liepsnojo nenaudojamos fermos stogas. Kai atvyko ugniagesiai, jis jau degė atvira liepsna. Per gaisrą nudegė pastato stogas, išdegė perdengimas, sudegė viduje buvę pernykščiai šiaudai.

O vidudienį Kupiškio rajone, Laičių kaime, ugniagesiams atvykus, atvira liepsna degė  negyvenamas mūrinis namas. Gaisro metu  buvo nuardyta 80 kv.m stogo. Apdegė ir buvo nuardyta 60 kv.m perdangos. Aplinkybės tiriamos.

Trečiadienį per gaisrą Prienų rajone, Būdų kaime, supleškėjo  šio kaimo gyventojui priklausanti lauko virtuvė – sudegė stogas, medinės stogo konstrukcijos, išdegė langai ir durys.

Vilniuje ugniagesiams teko vykti ir į Lietuvos apeliacinį teismą, įsikūrusį Gedimino prospekte. Ketvirtame aukšte, palėpėje, 35 kv. m kabinete degė elektros instaliacija, baldai, kondicionierius. Aprūko sienos. Įvykis tiriamas.

Trečiadienį vakare Utenos rajone, Vyžuonoje, liepsnojo namelis ant ratų. Per gaisrą pastarasis sudegė, bet  nuo ugnies pavyko apsaugoti  šalia stovėjusį ūkinį pastatą. Gaisras kilo dėl priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimo, atliekant  suvirinimo darbus.

Trečiadienį  buvo gautas pranešimas, kad Vilniaus rajone, Kalviškių kaime, tvenkinyje gali būti nuskendusi moteris. Atlikta paieška, tvenkinyje nieko nerasta. Vėliau iš policijos komisariato  gautas pranešimas, kad moteris atsirado.

Praėjusios paros vidudienį pranešta, kad Radviliškio rajone, Gražionių kaime, prakiuro dujotiekis. Atvykus buvo aptverta teritorija. Iš pažeisto vamzdžio veržėsi dujos. Šalia esančios uždarosios akcinės bendrovės „Fastma“ atviroje teritorijoje buvo atliekami valymo darbai, jų metu ekskavatorius nutraukė 20 cm skersmens  vamzdį. Atvykę dujų tarnybos darbuotojai užsuko dujų sklendę.

Be to,  liepos 10 d. į Elektrėnų ligoninę buvo pristatytas ir dėl kūno nudegimų pervežtas bei paguldytas į Vilniaus ligoninę devynerių metų vaikas. Kaip paaiškino jo aštuonerių metų brolis, tą  dieną Elektrėnuose, Draugystės g., prie namo pamatų jie rado plastikinį butelį su skysčiu, kurį išpylė ir padegė. Vaikas apdegė nuo ugnies  pliūpsnio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius