Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Praėjusios paros gaisruose žuvo du žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalyje kilo 29 gaisrai. Jų metu žuvo du žmonės.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Apie 13.20 val. Vilniuje, Žemaitės gatvės daugiabučiame name, užsidegė butas. Per gaisrą vieno kambario bute sudegė sofa-lova, apdegė siena, aprūko patalpos, o gaisravietėje rastas stipriai apdegęs 56-erių metų vyro kūnas. Manoma, kad gaisras įsiplieskė dėl neatsargaus rūkymo.

Apie 20.15 val. tragiškas gaisras taip pat kilo Vilniuje, V.Maciulevičiaus gatvės daugiabučio namo bute. Atskubėję ugniagesiai, iš degančio buto netrukus išnešė apsinuodijusį dūmais ir apdegusį 53-ejų metų vyrą, tačiau medikai konstatavo šio žmogaus mirtį. Gaisro metu išdegė kambarys ir balkonas, o nelaimės aplinkybės aiškinamos.

Apie 10.55 val. Radviliškyje, Basanavičiaus gatvėje, kaip spėjama, buvo padegtas ūkinis pastatas. Per gaisrą apdegė apie 2 tonos viduje sukrauto šieno. Įvykis tiriamas.

Ketvirtadienį ryte apie 8.50 val. Šiauliuose, S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje, užsiliepsnojo automobilis VW Passat. Atskubėjus ugniagesiams, mašina jau skendėjo liepsnose, tad jos išgelbėti nepavyko.

Dar vienas lengvasis automobilis apie 17 val. užsidegė Mažeikių rajone, Balėnų kaime. Gaisro metu išdegė mašinos Audi 80 salonas, variklio skyrius, apdegė padangos. Šių gaisrų aplinkybės tiriamos.

Apie 17 val. Zarasų rajone, Vencavų kaime, užsiliepsnojo poilsinis namelis. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau buvo beveik sudegęs, tad jo išgelbėti nepavyko. Gaisras įsiplieskė dėl krosnies bei dūmtraukio įrengimo ir jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Apie 22.20 val. gaisras kilo Utenos rajone, Sėliškės kaime stovėjusiame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, visas pastatas jau skendėjo liepsnose, tad namas sudegė iki pamatų.

Ketvirtadienį dėl neatsargaus kūrenimo ir intensyvaus šildymo buvo užsidegę dar keturi gyvenamieji namai, tačiau šie gaisrai buvo laiku pastebėti ir greitai užgesinti, todėl ir jų nuostoliai daug mažesni. Tad dar kartą prašome gyventojų atsargiau elgtis su ugnimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius