-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Praėjusią parą per gaisrus žuvo keturi žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusią parą Lietuvoje kilo 51 gaisras ir 23 kiti incidentai. Ugnis ketvirtadienį pasiglemžė keturių žmonių gyvybes.
Įvykio vietoje
Gaisras / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Tragiškiausias gaisras kilo naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Klaipėdos rajono Derceklių kaime, sodų bendrijoje ,,Dituva”, iš kur apie pusę dviejų buvo gautas pranešimas, kad užsidegė sodo namelis. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, pro pastato stogą jau veržėsi liepsna. Gaisro metu išdegė namelio vidaus apdaila, lubos ir ten buvę namų apyvokos daiktai, nudegė stogo danga. Gesinant gaisrą buvo rasti trijų žmonių kūnai. Žuvusiųjų tapatybės nustatinėjamos, o įvykis tiriamas. Šiemet tai jau ketvirtas gaisras, kuriame žuvo trys žmonės.

Dar vieno žmogaus gyvybę nusinešė gaisras, kilęs ketvirtadienį vėlai vakare Jurbarko rajono Padubysio kaime, kur užsiliepsnojo medinis gyvenamasis namas. Kai ugniagesiai atvyko į įvykio vietą, namo perdengimas jau buvo sukritęs į vidų. Apmalšinus liepsnas ir įėjus į vidų, buvo rastas apdegęs 62 metų namo šeimininko kūnas. Gaisro metu sudegė ir medinis pastatas. Nelaimės aplinkybės nustatinėjamos.

Ugnis ketvirtadienį niokojo ir daugiau gyvenamųjų namų. Šiaulių rajono Žadžiūnų kaime praėjusią naktį užsiliepsnojo J.P. gyvenamasis namas su mansarda. Gaisro metu sudegė medinės stogo konstrukcijos ir perdengimas, apdegė sienos, išdegė namų apyvokos daiktai.

Dar vienas gyvenamasis namas Šiaulių rajone ryte užsidegė Gedintės kaime. Čia per gaisrą apdegė visų kambarių sienos ir lubos, sudegė baldai, buitinė technika, namų apyvokos reikmenys, patalpos buvo sulietos vandeniu. Ir šio gaisro aplinkybės tikslinamos.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Vilkaviškyje, Rimgaudo gatvėje, užsiliepsnojo A.A. gyvenamasis namas. Per gaisrą apdegė palėpė, veranda ir viduje buvę namų apyvokos daiktai. Iš uždūminto namo buvo išvesti du sąmoningi gyventojai. Įvykis taip pat tiriamas.

Ketvirtaidenį vakare Kėdainiuose, Pramonės gatvėje, gaisras kilo UAB ,,Rivona” maisto prekių sandėlyje. Čia užsidegė padėklas su kukurūzų traškučiais. Gaisras su milteliniais gesintuvais buvo užgesintas, o pradėjęs degti dar vienas padėklas buvo ištrauktas į lauką ir užgesintas su vandeniu. Ugnis neišplito, o gaisro priežastis nustatinėjama.

Kaune, Laisvės alėjoje vakare gaisras kilo Kauno ryšininkų mokyklos dviejų aukštų pastate. Gaisro metu išdegė ir buvo nuardyta dalis stogo dangos ir jos konstrukcijų, vandeniu buvo sulieti abu pastato aukštai ir vidaus patalpos, apdegė ir buvo išpjauta priblokuoto mūrinio 8 aukštų pastato sienos putų polistirolas. Gaisro priežastis aiškinama.

Pastarosiomis dienomis atšilus orams ir gyventojams vis daugiau skubant atsigaivinti prie vandens telkinių, sulaukiama ir gyventojų pagalbos šauksmų apie skęstančius ir nuskendusius piliečius. Ir ketvirtadienį buvo gauti keli tokie pranešimai, o iš vandens telkinių gelbėtojai ištraukė du nuskendusius piliečius.

Ugniagesiai nori priminti, kad šią vasarą ugniagesių gelbėjimo tarnyba jau ištraukė 25  nuskendusius žmones. Todėl prieš ilgąjį savaitgalį gelbėtojai įspėja visus gyventojus, kad jie drausmingai elgtųsi prie vandens telkinių, saugotų savo ir kitų gyvybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius