-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Praėjusios paros gaisruose žuvo trys žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusią parą šalies ugniagesiai užgesino 21 gaisrą ir atliko 14 kitų gelbėjimo darbų. Gaisruose žuvo trys žmonės, o du gyventojus išgelbėjo gaisrininkai.
Ugniagesys mokyklos valgyklos virtuvėje
Ugniagesys mokyklos valgyklos virtuvėje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Ketvirtadienį ryte Varėnos rajono Marcinkonių kaime užsidegė J.V. gyvenamasis namas. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą namo stogas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu nudegė pastato stogas, išdegė kambarys ir prieškambaris bei juose buvę namų apyvokos daiktai. Ugniagesiai tarp degėsių rado apdegusį 56 metų vyro kūną. Pirminiais duomenimis gaisras kilo dėl elektros instaliacijos gedimo. Įvykis tiriamas.

Ketvirtadienį popiet Jonavoje, Darbininkų gatvėje, gaisras kilo čia įrengtame garaže. Ugniagesiai į degantį pastatą pateko pro grotuotą langą, nes durys buvo užkabintos iš vidaus. Garaže degė mikroautobusas Peugeuot Boxer. Lokalizavus gaisrą mikroautobuse buvo rastas sudegęs 42 metų vyro kūnas. Ugnis sunaikino ir mikroautobusą. Įvykis tiriamas.

Dar vienas žmogus žuvo per gaisrą vėlai vakare kilusį Kretingoje, sodų bendrijoje ,,Draugystė”. Kai ugniagesiai atskubėjo į gaisro vietą, čia degė du sodo nameliai. Vienas sodo namelis visiškai sudegė, o atliekant baigiamuosius darbus po griuvėsiais buvo rastas apdegęs 62 metų moters kūnas. Ugnis smarkiai nuniokojo ir antrą sodo namelį. Gaisro priežastis nustatinėjama.

Ketvirtadienį vidurdienį Panevėžyje, Klaipėdos gatvėje, užsidegė ,,Maximos” prekybos centro stogas. Manoma, kad atliekant stogo remonto darbus čia užsidegė stogo apšiltinimo medžiaga. Gesinti gaisro atskubėjo 6 gaisrinės autocisternos , 2 automobiliai su autokopėčiomis, štabo automobilis. Buvo sudaryti 3 darbo barai, iš prekybos centro buvo evakuota 275 žmonės. Gaisro metu buvo sugadinta futbolo aikštės dydžio stogo danga, dar tokio pat dydžio prekybos salės patalpos buvo aplietos vandeniu. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Utenoje, Molėtų gatvėje, kaip įtariama, buvo padegtas apleistas dviejų aukštų mūrinis pastatas. Gaisro metu pirmame aukšte išdegė patalpa ir joje buvusios statybinės atliekos. Iš uždūmintų antro aukšto patalpų buvo išvesta 55 metų benamė.

Vakare buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Linkmenų gatvėje, uždūminta Vladislovo Sirokomlės vidurinė mokykla. Atvykę ugniagesiai nustatė, kad mokyklos virtuvėje buvo palikta įjungta elektrinė viryklė, ant jos gulėjo keletas skardų su duona. Nuo karščio duona pradėjo svilti, o dūmai pasklido po mokyklą. Tuo metu pamokos mokykloje jau nevyko, tačiau čia dar dirbo nemažai žmonių. Ugniagesiai iš mokyklos evakavo apie 60 žmonių. Žmonės nenukentėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius