-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusios paros gaisruose žuvo vienas žmogus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusios paros įvykių suvestinėje yra įrašyta 19 gesintų gaisrų ir 24 atlikti gelbėjimo darbai. Viename gaisre ugnis nusinešė vieno žmogaus gyvybę.
Įvykio vietoje
Gaisras / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Šis gaisras ketvirtadienį pavakary kilo Biržuose, Astravo gatvėje esančiame daugiabučio namo bute. Iškviesti ugniagesiai su kvėpavimo organų apsaugos aparatais įėjo į uždūmintą butą ir išnešė į lauką viduje rastą be gyvybės požymių 51 metų vyrą. Atvykę medikai konstatavo jo mirtį. Per gaisrą aprūko butas. Įvykis tiriamas.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

Ryte Kaišiadorių rajono Vilionių kaime užsidegė individualus gyvenamasis namas. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, pastato stogas ir perdengimas jau buvo sukritę. Gaisro metu medinis namas ir jame buvę daiktai sudegė. Pirminiais duomenimis gaisras kilo dėl krosnių ir dūmtraukių įrengimo bei eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Dėl elektros įrangos įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų ryte Prienuose, Kęstučio gatvėje užsidegė elektros transformatorinė pastotė. Per gaisrą apdegė ir aprūko transformatoriaus patalpos bei uždara skirstykla, vandeniu buvo aušintas netoli esantis angaras, kuriame yra sukrauti pjuvenų briketai.

Popiet Vilniuje, Šešėlių gatvėje, užsiliepsnojo medinė dviejų aukštų pirtis. Per gaisrą nudegė pastato stogas, išdegė vidus, apdegė šalia stovinčio medinio ūkinio pastato sienos. Gaisro aplinkybės tikslinamos.

Ugnis ketvirtadienį nuniokojo ir kelis automobilius. Jonavos rajone, kelyje Jonava – Pasraučiai stipriai išdegė lengvasis automobilis „Audi 100“, o Vilniuje, Savanorių ir Vilkpėdės gatvių sankryžoje ugnis nusiaubė lengvąjį automobilį „VW Polo“.

Šiomis dienomis Pamaryje prasidėjęs potvynis kelia vis naujus rūpesčius. Ketvirtadienį sudėtingos sąlygos  susidarė Šilutės rajone, kur vanduo užliejęs per 9 tūkstančius hektarų plotą, apsemtos 8 sodybos, kuriose gyvena 15 gyventojų, ir 23 km kelių.  Kelyje Šilutė – Rusnė vakar vakare vandens lygis dar pakilo ir pasiekė 100 cm, todėl buvo nutrauktas lengvųjų automobilių perkėlimas specialiosiomis transporto priemonėmis. Gyventojus čia  kėlė padidinto pravažumo specialus autobusas MAN.

Ketvirtadienį Šilutės rajono savivaldybės ekstremalių situacijų komisija dėl potvynio grėsmės paskelbė ekstremaliąją situaciją 6 rajono seniūnijose. Pagėgių savivaldybėje apsemta apie 15  tūkstančių hektarų teritorijos, atskirti 9 kaimai, apsemta 21 sodyba, kuriose gyvena 72 gyventojai, užlieta apie 90 km kelių.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, naudodamas Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą, ketvirtadienį išsiuntė pranešimus apie potvynį Pagėgių seniūnijos, Šilutės ir Klaipėdos rajonų gyventojams į jų mobiliuosius telefonus. Gyventojų taip pat prašoma pasirūpinti savo saugumu ir susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į potvynio zoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius