Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusios paros gaisruose žuvo vienas žmogus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalies ugniagesiams teko gesinti 36 gaisrus bei atlikti 14 kitų gelbėjimo darbų. Deja, aukų nepavyko išvengti. Viename gaisre žuvo žmogus.
Ugniagesys gesina gaisrą
Ugniagesys gesina gaisrą / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Apie 17.50 val. Klaipėdos rajone, Kvietinių kaime, krovininiui automobiliui Mercedes Benz hidrauliniu manipuliatoriumi užkliudžius aukštos įtampos elektros laidus, mašina užsiliepsnojo. Gaisro metu išdegė automobilio kabina, apdegė dalis kėbulo ir padangos, o šalia mašinos buvo rastas apdegusio vyriškio kūnas. Spėjama, kad nelaimingo atsitikimo metu žuvo 62-ejų metų automobilio savininkas. Įvykis tiriamas.

Ketvirtadienį apie 4.50 val. gaisras kilo Anykščių rajone, Garbėnų kaime stovinčiame 4 butų name. Per gaisrą išdegė visa vieno buto virtuvė bei joje buvę namų apyvokos daiktai. Laimė, iš degančios virtuvės ugniagesiai spėjo išnešti dujų balioną, o gaisras kilo dėl neatsargaus rūkymo.

Apie 12.30 val. Kazlų Rūdos savivaldybėje, Šimėkų kaime, dėl savaiminio šieno užsidegimo užsiliepsnojo ūkinis pastatas. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau buvo sudegęs iki pamatų, degė tik jame sukrautas šienas. Gaisro metu sudegė apie 7 tonos šieno, 4 kub. m malkų ir ūkio reikmenys.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, apie 3.40 val. Elektrėnuose, garažų bendrijoje „Šaltupys“, gaisras kilo kol kas nenustatyto savininko garaže. Atskubėjus ugniagesiams, garažo vidus bei jame stovėjęs automobilis VW Passat jau degė atvira liepsna. Per gaisrą nepataisomai sudegė automobilis ir garaže buvę sendaikčiai. Įvykis tiriamas.

Panašus gaisras apie 4.15 val. kilo Tauragėje, Čiurlionio gatvėje stovinčiame garaže. Gaisro metu sudegė viduje stovėjęs motoroleris, aprūko mūrinio garažo patalpos. Gaisras įsiplieskė dėl gedimų motorolerio elektros instaliacijoje.

Tai buvo svarbiausi praėjusios paros gaisrai, tačiau ugniagesiai su nerimu laukia vėl karšto savaitgalio, kai gyventojai patrauks į gamtą, prie vandens telkinių. Šį mėnesį ugniagesiams gelbėtojams vos ne kasdien teko ieškoti ir traukti nuskendusius žmones. Tad gelbėtojai prašo prie vandens elgtis ypač atsargiai: nesimaudyti išgėrus alkoholio, nežinomose vietose, (geriau pasirinkti paplūdimį, kur budi gelbėtojai arba kur maudosi daugiau žmonių), nepalikti be priežiūros mažamečių vaikų. Tai pagrindinės tokių nelaimių priežastys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius