Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje ir Lietuvoje nusikaltęs vilnietis, be kita ko, turėjo netikrą tapatybės kortelę

Iš Prancūzijos už nusikaltimą išsiųstas vilnietis ir gimtinėje buvo ieškomas kaip kaltinamasis nusikaltimu. Be to, jis dar turėjo, įtariama, suklastotą asmens tapatybės kortelę.
Asociatyvi iliustracija: Vilniaus oro uoste
Asociatyvi iliustracija: Vilniaus oro uoste / VSAT archyvo nuotr.

Ketvirtadienį, 2020 m. gruodžio 31 d., Vilniaus oro uoste dirbę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai gavo žinių, jog iš Prancūzijos sostinės Paryžiaus atskrendančiame lėktuve yra grąžinamas vilnietis. Jis buvo išsiųstas už minėtoje valstybėje padarytą nusikaltimą.

Tikrindami dokumentus pasieniečiai išsiaiškino, kad 32-ejų Vilniaus gyventojas problemų su teisėsauga turi ir Lietuvoje. Jis nuo 2019 m. spalio vidurio yra ieškomas Vilniaus policijos kaip kaltinamasis už gimtinėje padarytą nusikaltimą. Negana to, įgulos perduotame voke kartu su kitais grąžintais dokumentais rasta ir, įtariama, suklastota lietuviška asmens tapatybės kortelė, išduota esą vilniečio vardu.

Pasieniečiai vyrą sulaikė ir pristatė į sostinės oro uosto užkardos patalpas. Tą pačią dieną ieškomasis ir dokumentas perduoti atvykusiam paieškos iniciatoriaus konvojui.

Iš viso 2020 m. pasieniečiai sulaikė 1774 įvairių šalių piliečius, kurių dėl nusikaltimų ar nusižengimų ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsaugininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius