Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje vogtu „VW Golf“ sprukę vaikinai nuo pasieniečių ir jų šuns pabėgo basi

Po gaudynių prie sienos su Lenkija Kalvarijos užkardos pareigūnai sulaikė praėjusį sekmadienį Prancūzijoje pavogtą automobilį „Volkswagen Golf“. Juo važiavę du vyrai nuo pasieniečių spruko basomis.
Vogtas automobilis „VW Golf“
Vogtas automobilis „VW Golf“ / VSAT nuotr.

Penktadienį po vidurnakčio praėjus pusvalandžiui Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinimui stabdė automobilį „Volkswagen Golf“ prancūziškais numeriais. VSAT pareigūnai tuo metu šiame pasienio su Lenkija ruože vykdė nelegalios migracijos prevenciją ir kontrolę.

„Volkswagen Golf“ į Lietuvą ką tik buvo įvažiavęs iš Lenkijos. Jo vairuotojas nepakluso pasieniečių reikalavimui, staigiai padidino greitį ir nulėkė į Lietuvos gilumą. Pasieniečiai šoko į šalikelėje stovėjusį savo tarnybinį visureigį „BMW X5“ ir įjungtais švyturėliais bei garso signalais nusivijo bėglį.

Šis lėkė milžinišku greičiu, tačiau, matyt, suprato nuo pasieniečių „BMW X5“ nepaspruksiąs. Maždaug už kilometro „Volkswagen Golf“ suktelėjo į šalikelę prie degalinės ir sustojo. Atskubantys pasieniečiai matė, kaip iš automobilio iššoko du vyrai ir tamsoje nėrė į skirtingas kelio puses, į ten augančius krūmynus. Važiuodami automobiliu jiedu, matyt, avėjo šlepetes. Jas abu asmenys sprukdami pametė šalia „Volkswagen Golf“ ir pabėgo basi.

Į šią vietą atvyko VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi. Keturkojis pėdsakais nuo degalinės link Kalvarijos miestelio įvairiomis vietovėmis sekė apie 4 kilometrus, tačiau pasprukėlių sulaikyti nepavyko. Penktadienį jų paieškos tęsėsi.

Kalvarijos pasieniečiai išsiaiškino, kad 2002 m. pagamintas „Volkswagen Golf“ nuo praėjusio sekmadienio kaip vogtas buvo ieškomas Prancūzijoje. Automobilio vairuotojo durų spynelė buvo išlaužta. Suniokota buvo ir mašinos užvedimo spynelė, kurioje stirksojo atsuktuvas, pasakojama penktadienį VSAT atstovų paviešintame pranešime.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo VSAT Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. „Volkswagen Golf“ saugomas Kalvarijos užkardoje.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 63 automobilius, kurie, įtariama, buvo pavogti ir kuriais bandyta vykti per Lietuvos sieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius