-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 28 /13:39

Pranešimas apie bombą Kauno apygardos teisme: „Aro“ pareigūnai sprogmenų neaptiko

Trečiadienį 10.44 val. sulaukta anoniminio pranešimo apie Kauno A.Mickevičiaus gatvėje veikiančiame Kauno apygardos teisme padėtą sprogmenį. Įvestas planas „Skydas“. Po teritorijos apžiūros jokio sprogmens nebuvo rasta.
Iš Kauno apygardos teismo evakuoti visi žmonės
Iš Kauno apygardos teismo evakuoti visi žmonės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pranešus apie įvykį buvo evakuoti visi teismo pastate buvę asmenys. Tarp jų – ir šių eilučių autorė.

Antrame aukšte dirbusi žurnalistė išgirdo, kaip teismo darbuotoja liepia visiems tuoj pat išeiti lauk. Iš Kauno apygardos teismo administracijos, Kauno apygardos teismo ir Kauno apygardos administracinio teismo pastatų evakuota apie 180 žmonių.

Sumišę bylų dalyviai, advokatai, prokurorai vienas kito teiravosi, kas nutiko. Spėliota, kiek užtruks patikra, ar bylų nagrinėjimas šiandien jau nebus pratęstas.

Į įvykio vietą iškart atskubėjo keturi policijos automobiliai, ugniagesių gelbėtojų brigada. Teismo, veikiančio pačiame Kauno miesto centre, pastatas aptvertas „Stop“ juosta.

Įvestas planas „Skydas“.

12.48 val. 12.40 val. į įvykio vietą atvyko ARO pareigūnai.

13.23 val. ARO pareigūnai, kartu su tarnybiniu šunimi apžiūrėję patalpas ir teritoriją, sprogmenų nerado. 13.12 val. darbas Kauno apygardos teisme jau buvo atnaujintas.

Įstaigos darbuotojai negalėjo įvardyti, kiek tiksliai kartų anksčiau buvo pranešta apie galimus sprogmenis patalpose. Kai kurie teigė, jog per šešerius pastaruosius metus tai jau buvo trečias tariamas užminavimas. Pastarasis nutiko 2015 m., kai sulaukta melagingo pranešimo apie VMI, Šančių kapinėse ir Kauno apygardos teisme padėtus sprogmenis.

Tai ne pirmas pranešimas šį mėnesį apie padėtą sprogmenį Kaune. Birželio 6 d. buvo gautas pranešimas apie užminuotą Kauno oro uostą. Skrydžių tvarkaraštį sujaukusį pranešėją policijai tuomet pavyko sučiupti dar tą pačią dieną. 28-erių metų Denisas Kupreščenkovas apie tariamą sprogmenį pranešė dėl to, jog nenorėjo, kad į užsienį išvyktų jo draugė, kurią pats tą dieną ir atlydėjo iki oro uosto.

Birželio 23 d. jaunam vyrui paskelbtas teismo nuosprendis. Už melagingą pranešimą jam skirta 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, atidedant jos vykdymą metams ir šešiems mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius